promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy professzornak bocsánatot kellett kérnie a hallgatóktól, mert korábban azt mondta, hogy csak a nők szülhetnek
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Kaliforniai Egyetem endokrinológiai professzora e-mailben kért elnézést, amiért arra utalt, hogy csak a nők szülhetnek - írja a V4NA.

Különleges helyzet állt fent a Kalifornai Egyetemen, amikor is egy endokrinológiai professzor az előadás során azt mondta, hogy "amikor egy nő terhes" - utána viszont emailben bocsánatot kért a hallgatóktól, ugyanis ez a kijelentés transzfóbiának tekinthető. 

"Nem akarom, hogy azt gondolják, hogy az óra alatt sugallni akartam valamit, nagyon megköszönném mindenki nagylelkűségét, ha megbocsájtanának nekem. Ismét nagyon sajnálom. Természetesen nem állt szándékomban senkit se megbántani"

Az egyik, névtelenül nyilatkozó egyetemi hallgató azt mondta, hogy az orvos professzorok gyakran kénytelenek bocsánatot kérni azért, amit mondanak, mert "a biológiai nem elismerése transzfóbiának tekinthető".

Amikor az oktatók a nemekről beszélnek, azt legtöbbször társadalmi konstrukcióként ábrázolják, nem pedig egy biológiai folyamatként, tette hozzá a hallgató. Mint mondta, a transzneműek egészségéről tartott előadáson egy oktató kijelentette, hogy "a nem, a szexuális irányultság és a nemi identitás mind olyan konstrukciók, amelyeket mi hoztunk létre".

Az orvostanhallgatók petíciót is indítottak, amelyben felszólították a professzorokat, hogy nem megfelelő nyelvezetet használnak..Az egyik professzornak azt rótták fel, hogy a "he" és a "she" névmást használja kérdezés nélkül.

Annak érdekében pedig, hogy a professzor változtasson a szóhasználatán, petíciót nyújtottak be amiben elmarasztalták a professzort a "cisznormatív nyelv" használatáért.

[[cikk3]] 

(Via: Origo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás