promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nem akarta elgázolni a mókust, belerohant Lincoln házába
Borítókép:  Hingham Police Department, MA
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy tini autós félig lerombolta Audijával a történelmi jelentőségű lakóépületet.

A tragikus sorsú, merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln az Egyesült Államok 16. elnökeként vált híressé. Kentucky államban született egy egyszerű gerendaházban, és annak az angol Samuel Lincolnnak volt a leszármazottja, aki még 1638-ban vándorolt ki Massachusetts államba.

Miközben az elnök szülőháza már rég megsemmisült, a felmenője 1650-ben emelt lakóépülete mind a mai napig áll. A közelmúltban ez a történelmi lakóház került veszélybe, amikor egy sofőr – nem szándékoltan – belehajtott.

Fotó: Hingham Police Department, MA

A tinédzser autós csupán egy mókust akart kikerülni, így rongyolt bele a híres épület deszkafalába az Audijával. A Hinghamban lévő épülethez július 15-én, reggel fél 7 környékén riasztották a rendőrséget, akiket nem szép látvány fogadott a helyszínen.

A hétéves Q7-es Audi félig beékelődött a faházba, amely ráadásul nem is volt üres. Az ott lakók természetesen nagyon megijedtek, de csodával határos módon senki sem sérült meg. A mókus sorsáról nem érkezett hír.

Az volt a szerencse, hogy a házban élők még javában aludtak az emeleten lévő hálószobában, amikor a hívatlan látogató berobogott a földszinti lakótérbe. A tulajdonosok természetesen gyorsan meg akarják javíttatni az épületet, és azt a szétvert táblát is pótolniuk kell, amely a ház történelmi jelentőségére hívja fel a figyelmet.

Ami az elnököt illeti, Abraham Lincoln szülőházát az apja, Thomas építette, és még ma is állhatna, ha 1893-ban nem szerelték volna szét, hogy elvigyék egy chicagói kiállításra. Ott aztán a nagy kavarodásban eltűnt, és alighanem tűzifaként végezte.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás