promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó hírt kapott a Szökés című sorozat sztárja! Ritka rendellenességet diagnosztizáltak nála 
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Középkorú férfiként valósággal sokkolta a diagnózis Wentworth Millert.

A színész az Instagramon elárulta el,hogy körülbelül egy évvel ezelőtt az orvosai autizmust diagnosztizáltak nála.

A Szökés című sorozat sztárja most megosztotta a világgal, miként élte át a felkavaró hírt.

„A karanténban töltött élet tőlem is elvett dolgokat, mint mindenki mástól. A csendes elszigeteltségben azonban egy váratlan ajándékkal" lepett meg az élet. Idén ősszel lesz egy 1 éve, hogy [...] autizmust diagnosztizáltak nálam. A procedúra hosszú volt, először csak saját magamat diagnosztizáltam, végül az orvosok is megerősítették a gyanúmat” 

– írta Miller, aki azt is megjegyezte, hogy a kórfelismerés sokkolta ugyan, mégsem volt meglepetés a számára, és szerencsésnek érzi magát, hogy egyáltalán eljutottak a felismerésig. Az viszont mindenképp érdekes, hogy a sztár diagnózisára csak ilyen későn került sor. 

Az autizmus jelei 2 éves korban is megfigyelhetőek már, de gyakorlatilag egészen pici kortól kezdve felfigyelhetünk a gyermekkori tünetekre.

Miller az is elismerte, hogy még mindig rengeteg dolgot meg kell tanulnia az autizmusról. 

„Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a munkám révén képes vagyok jobban megérteni önmagamat. Öt évtizednyi élettapasztalatot kell újbóli vizsgálat alá vetnem, ehhez pedig időre lesz szükségem” 

– írta.

Az autizmus voltaképpen egy idegi-fejlődési rendellenességnek a gyűjtőfogalma, egy olyan állapotnak, amely rendkívül széles spektrumon mozog. Attól függően, hogy egy adott személy a skála mely részén helyezkedik el, az érintettek különböző mértékben csökkent kommunikációs/szociális képességekkel, készségekkel rendelkeznek, valamint a normálistól eltérő viselkedési és érdeklődési mintázatokat mutatnak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás