promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Botrány Angelina Jolie-éknál! A filmsztár fiát erőszakkal szakíthatták el vérszerinti családjától?
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy közelgő dokumentumfilm a kambodzsai örökbefogadási procedúra potenciálisan etikátlan gyakorlataira világít rá. Angelina Jolie örökbefogadott fiát, Maddoxot tényleg „ellophatták vérszerinti családjától?”​

A 46 éves színésznő 2002-ben fogadta örökbe Maddoxot Kambodzsából. A procedúra során egy Lauryn Galindo nevű örökbefogadásokkal foglalkozó ügynök segítette, akit azonban két évvel később, 2004-ben börtönbe zártak okiratohamisítás miatt (Galindo állítólag kambodzsai árváknak hamisított vízumot az Amerikai Egyesült Államokba).

Az ellopott gyerekek című dokumentumfilm rendezője a 21 éves Elizabeth Jacobs – akinek a szülei szintén Galindót alkalmazták kambodzsai örökbefogadásakor. Jacobs a filmben olyan szegény kambodzsai családok történetét tárja fel, akiktől a „csecsemő-toborzó” csempészek elragadták gyermekeiket.

A The Sun című lapban megjelent egyik cikk állítása szerint 1997 és 2001 között az USA-ban adoptált kampodzsai származású csecsemők fele – körülbelül 800–1600 fő – Galindón ment keresztül.

Amikor kiderült a botrány, az Egyesült Államok kormánya számos más országgal együtt beszüntette a kambodzsai örökbefogadásokat.

Galindót börtönbekerülésekor Jolie és akkori férje, Billy Bob Thornton már teljes felügyelet alatt tartották Maddoxot. Jolie egyébként állítólag semmit sem tudott az illegális kereskedelemről, és valóban nincs megcáfolhatatlan bizonyíték arra nézve, hogy Maddox nem volt árva.

A színésznő állítólag annak idején ragaszkodott hozzá, hogy mindent ellenőrizzenek a procedúra során annak érdekében, hogy olyan gyermek kerüljön hozzá, aki tényleg árva. A Demóna sztrája azt nyilatkozta, hogy

„soha nem rabolná el egy anyától a gyermekét.”

Itt lehet megtekinteni a dokumentumfilm előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás