promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Életre kelt a legenda: kétméteres majmok csatáztak emberekkel
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Bigfoot-horda utána szőrén-szálán eltűnt, elképesztő, milyen ügyesen rejtőzködnek.

Az Egyesült Államok északnyugati részén állítólag egy majomszerű, az embernél termetesebb, titokzatos lény él: a Bigfoot, vagyis a Nagyláb. Rejtőzködő életmódja miatt semmi biztosat nem tudunk róla, valójában még arra sincs megdönthetetlen bizonyíték, hogy tényleg létezik.

Az amerikaiak által Sasquatchnak is nevezett óriás legendája 100 éve izgalmas fordulatot vett, hiszen a Mount Saint Helens (Szent Ilona-hegy) közelében, egy keskeny szurdokban a szóbeszéd szerint heves csata alakult ki a Bigfootok és az emberek csoportja között. Azt a helyet ma Ape Canyonnak hívják.

1924 nyarán aranyásók egy csapata szálingózott elő a közeli erdőből, viharverten, sokkos állapotban, üveges tekintettel. Azt mesélték, hogy kétméteres majmok támadtak rájuk, hatalmas szikladarabokat dobálva üldözték el őket a területükről.

Akkoriban gorillaembereknek nevezték ezeket a hosszú, fekete szőrük miatt, bár a gorillák Amerikában nem, csupán Közép-Afrika bizonyos részein élnek. A lények 10 centis fülei felfelé ágaskodtak, mint az éber kutyáké, a súlyuk pedig elérhette a 180–200 kilót.

Az egyik aranyásó, Fred Beck háromszor is rálőtt az egyik közeledő lényre, mire az sebesülten lezuhant a szikláról. A támadók meghátráltak, de aznap éjszaka óriási kőzápor érte az emberek szállását, és hatalmas testek ütődtek a ház falainak és ajtajának.

A majmoknak sikerült lyukat ütniük a tetőbe, ám Beck így ismét célba vehette őket. A kőzáporban azonban olyan súlyosan megsérült, hogy két órára elvesztette az eszméletét. A feltételezett Bigfootok napkeltekor váratlanul elslisszoltak.

A történet igazságtartalmának korunk Indiana Jones-a, a felfedező és tévés műsorvezető Josh Gates is megpróbált utánajárni. A kutatásban a szépséges Jessica Chobot is társául szegődött, aki mostanában a Discovery Channel csatornán futó Expedition X műsorból lehet ismerős sokak számára.

Ahogy az már Josh Gates műsoraiban lenni szokott, rengeteg érdekes tényt és információt vonultattak fel az állítólagos Bigfoot-támadással kapcsolatban, megdönthetetlen bizonyítékot azonban nekik sem sikerült találniuk.

Azon a környéken egyébként már több évszázados legendák szólnak a majomszerű lényekről, amelyeket az indiánok hegyi ördögöknek hívnak. Vadászok, favágók, aranyásók gyakran találnak olyan hatalmas lábnyomokat, amelyeknek képtelenek megmagyarázni az eredetét.

Fred Beck és társainak 1924-es kalandja egy ideig még szóbeszéd témája volt, találtak lábnyomokat is a megtámadott ház körül, ám a szenzáció idővel elült. Annak ellenére, hogy a környékbeli túrázók, autósok előtt alkalmanként ma is feltűnnek magas, szőrös, emberszerűen járó lények, hogy aztán némán eltűnjenek az erdőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás