promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Beperelték Dua Lipát, amiért megosztott egy fotót saját magáról
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az énekesnőt beperelték, amiért az Instagramon egy olyan fotót posztolt ki magáról, ami nem az ő tulajdona volt. 

Az amerikai bírósági dokumentumok szerint a sztárt 2019 februárjában kapta le egy paparazzi egy repülőtéren, amint épp elhagyja a helyszínt egy hatalmas kalapban. Az énekesnő később ezt a fotót osztotta meg Instagram oldalán „engedély nélkül", ebből kavarodott a furcsa botrány.

Elsőre elég különösen hangzik a tény, hogy egy fotó, amelyen mi vagyunk láthatóak, nem feltétlenül a saját tulajdonunk részét képezi. Valószínűleg így állt a dologhoz Dua Lipa is, akit július 6-án beperelte az Integral Images nevű cég a szerzői jogok megsértése miatt.

A fotó egyébként még 2019 februárjában került fel Dua Instagram oldalára.

Az Integral Images szerint az énekesnő jócskán profitált a képből, mivel Instagram-hírfolyamát nyilvánvalóan marketingeszközként üzemelteti.

A cég így 150 000 dolláros (több mint 45 millió forintnyi) kártérítést követel a sztártól – ez jóval nagyobb összeg annál, amennyit valaha kaphattak volna a fotóért.

Lipa egyépként nem az első híresség, akit bepereltek a paparazzik, amiért saját magukról osztottak meg képeket. Többek között Gigi Hadid, Liam Hemsworth és Khloe Kardashian, Ariana Grande és Justin Bieber is hasonló hibát vétett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás