promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Transznemű szépségkirálynőt választottak Amerikában
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kataluna Enriquez biológiailag férfinek született, azonban nőnek vallja magát. A verseny történetében először fordult elő, hogy egy transznemű versenyző vitte haza Miss Nevada USA koronáját. 

November 29-én rendezték meg a Las Vegas-i South Point Hotel-Casinóban a Miss USA szépségversenyt. A győztes nemcsak a koronát vihette haza, hanem egyben történelmet is írt:

Kataluna Enriquez az első színesbőrű, transznemű nő, aki Nevadát képviselte, ráadásul meg is nyerte a versenyt. 

Enriquez összesen 21 versenyzőt utasított maga mögé a versenyen.

A dolog nem volt teljesen váratlan – a modell már márciusban elnyerte a rangos Miss Silver State USA címet, amelyet a „Miss Nevada USA versenyének” előzeteseként is emlegetni szoktak. 

Enriquez először 2016-ban vett részt transznemű versenyeken, miközben modellként már aktívan dolgozott, de csak tavaly kezdett el női megmérettetéseken is részt venni.

Győzelme mindenképpen történelmi, ugyanis a szépségversenyek világa nem az a terep, ahol a nemet váltott nők részvétele teljesen természetes, ellentétben a modellszakmával, ahol számos nagy név forog közszájon kezdve Valentina Sampaióval egészen Leyna Bloomig, akik egyaránt szerepeltek a Sports Illustrated éves fürdőruha kiadványában.

A sport világában egyébként Laurel Hubbard lesz az első transz-sportoló, aki indul az olimpián, Új-Zélandot képviselve a súlyemelésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás