promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hét csecsemővel volt terhes, mégis kilenc babát szült egy afrikai nő
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orvosok azt mondták, hogy hetesikreket vár, ám kettő kisbaba „elbújt” a vizsgálatok elől, így végül kilenc ikerbabának adott életet egy nő Marokkóban. 

A 25 éves Halima Cisse végül öt kislánynyak és négy kisfiúnak adott életet császármetszéssel, és csodával határos módon mind a kilenc kisbaba egészséges.

Azok a nők, akik ilyen sok kisbabát szülnek egyszerre, csak kivételes esetekben képesek az összes csecsemőt sikeresen, teljesen egészségesen a világra hozni. 

Ennek az az oka, hogy a kilenc baba fejlődéséhez ugyanannyi hely áll rendelkezésre az édesanya hasában, mintha csak egy magzattal lenne várandós, mivel a méh izomzata nem képes a végtelenségig tágulni. Az ikerterhességek esetén így többek között gyakrabban lép fel koraszülés, gyakoribbak a szülési sérülések és bizonyos speciális fejlődési zavarok.

Közzétette: Scoopmag – 2021. május 4., kedd

Először a hetvenes években, Sydney-ben jegyeztek fel kilences ikerszülést, sajnos azonban egyik baba sem maradt hat óránál tovább életben 

– írja a The Independent.

Nem sokkal később, 1999-ben egy malajziai nő ismét kilences ikrekkel volt terhes, sajnos azonban a magzatok ebben az esetben sem éltek tovább.

2009-ben az Egyesült Államokban azonban egy nő nyolcasikreket szült, akik mind túlélték a szülést – 2019-ben ünnepelték a tizedik születésnapjukat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás