promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiakadtak a rajongók Justin Bieber új frizuráján
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az énekest azzal vádolják, hogy „kulturális visszaélést” követett el, miután megosztott néhány fotót újdonsült raszta tincseiről. 

Bieber először április 25-én, vasárnap mutatta be új frizuráját egy képen, amelyet az Instagram oldalán tett közzé. A rajongók közül nagyon sokan kiakadtak a sztár új külsején. 

„Ez nem Justin” 

– írja az énekes egyik követője.

A felháborodás oka az, hogy Amerikában történelmileg a fekete közösség tagjaira jellemző a raszta frizura, akik úgy érzik, Bieber így jogtalanul viseli a raszta tincseket – sőt, diszkriminatívnak érzik az új hajat. 

Az énekes egyébként nem először rasztásította el magát – 2016-ban ugyanilyen hajviselettel jelent meg az iHeartRadio Music Awardson, és már akkor is súlyos kritikákkal szembesült. A 2016-os eset után nem sokkal le is borotválta a haját, mindenféle kommentár vagy nyilatkozat nélkül. 

Kulturális kisajátítással vádolják az énekest 

Az új frizura valószínűleg azért sem volt jó döntés, mivel a sztárt nemrégiben elég sokan meggyanúsították azzal, hogy a Black Lives Matter mozgalmat használta fel legújabb, Justice című albumának a népszerűsítésére. 

Az album hallgatói összekapcsolták a fekete polgárjogi mozgalom üzenetét az albumon fellelhető dalok szövegeivel, különös tekintettel a 2 Much című dalra, amely egyébként állítólag az énekes felesége iránti éréseiről szól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás