promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Veszélyes baleset: egy nő szemcsepp helyett véletlenül ragasztót öntött a szemébe
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy michigani nő éjszaka, csukott szemmel nyúlt a szemcseppes üvegért, de véletlenül a körömragasztót találta meg.

Yacedrah Williams elmondta, hogy véletlenül kontaktlencsével a szemében aludt el, és mikor hajnali 1 órakor felébredt, ki akarta venni őket. Mivel a szeme addigra eléggé kiszáradt, szüksége volt néhány csepp szemcseppre, amelyek elősegítették volna a lencsék eltávolítását.

A nő a táskájáért nyúlt, ahol tartott egy kis üveg szemcseppet. A táskában azonban egy hasonlóan kis üveg körömragasztó is lapult, amit arra az esetre tartott, hogyha letörik valamelyik körme, akkor meg tudja ragasztani 

– jelentette a WXYZ.

„Arra gondoltam, »Istenem!« A ragasztó a szemembe csöppent, én pedig megpróbáltam kitörölni, de véletlenül bezártam a szememet. Elkezdtem hideg vízzel locsolni magam, és próbáltam széthúzni a szemhéjamat, de nem tudtam” 

– mesélte a nő.

Williams döntése, hogy vízzel próbálja kitisztítani a szemét, egyébként jó választásnak bizonyult.

„Ha valaha bármi a szemünkbe kerül, azonnal próbáljuk meg kiöblíteni! Ezzel akár a látásunkat is megmenthetjük” 

– tanácsolja Dr. George Williams, michigani szemészorvos, aki azt is hozzátette, hogy nem ez volt az első eset, hogy valaki úgy jött be hozzá, hogy körömragasztót cseppentett a szemébe.

A nőt azonnal kórházba vitték, ahol az orvosok azt mondták, a kontaktlencse mentette meg a látását, mivel felfogta a ragasztó egy részét. A nő elvesztette szempilláit, mert az orvosoknak ki kellett fordítaniuk az összeragadt szemhéját, hogy eltávolítsák a lencsét, a látását viszont megmentették ezzel, ami hatalmas szerencse.

(via livescience.com)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás