promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy macska lazán felkísérte a hegymászókat a Svájci-Alpok tetejére
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vérző manccsal, kimerülten, de végül visszakerült a gazdáihoz.

Nagy meglepetés érte nemrég a Svájci-Alpokban lévő Britsen hegyre igyekvő hegymászókat. Cyril és Erik Rohrer ugyanis egy elkóborolt macskát találtak a lejtőkön, a cicus pedig úgy döntött, hogy biztonságosabb és kényelmesebb lesz, ha az emberekhez csatlakozik.

A férfiak vigyáztak is rá, mint a két szemükre, aztán átpasszolták egy másik hegymászócsoportnak. Végül azok vitték le az elkóborolt cicust a völgybe, ahol sikerült megtalálniuk a gazdikat is – írta a People.

„Reggel fél 5-kor nagyjából 1200 méteres magasságban jártunk, amikor a sötét erdőből meghallottuk a macskanyávogást. Nagyon ijedtnek és zavarodottnak tűnt. Nem tudtunk megszabadulni tőle, miközben egyre feljebb haladtunk, szóval velünk maradt”

– elevenítette fel a történteket Cyril Rohrer.

Fotó: Cyril Rohrer/SWNS

A cicus később biztosan megbánta a dolgot, mert a csúcs közelében már nem érezte túl jól magát. Remegett, a mancsa pedig vérzett a kemény, éles hótól. A hegymászók néha felvették, amikor úgy látták, hogy túl fáradt a további mászáshoz.

Később kiderült, hogy az állat már négy napja kóborolt a környéken, amikor csatlakozott hozzájuk. Nem is ők voltak az első kiszemeltek, hiszen már korábban is követett egy csoportot, így kötött ki az erdőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás