promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen színű ez a lakókocsi? Meg fogsz lepődni 
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ki emlékszik még 2015 leghíresebb ruhájára? Igen, arról a bizonyos csíkos ruháról van szó, amelynek a fotója vírusos internetes szenzációvá vált, mivel egyesek fehér és arany, mások fekete és kék színűnek érzékelték, a dologról pedig világszerte milliók vitatkoztak. Nem is olyan rég Billie Eilish is vicces vitába bonyolódott a rajongóival a cipője színéről. A rejtélyek sorozata folytatódik: milyen színű ez a lakókocsi?

Egy TikTok felhasználó tett fel egy felvételt az alábbi videón látható, felújított lakókocsiról, melynek színe egy újabb érdekes optikai illúzióra derített fényt. A kommentelők többsége ugyanis úgy gondolja, hogy a kisteherautó felül fehér, alul mentazöld, míg mások szerint egy része szürke, alul rózsaszín. 

Az autó tulajdonosa, az ausztráliai Victoriából származó Spencer Porter azonban állítja: mindenki téved.

[[kod1]] 

A lakókocsi a tulaj szerint valójában fehér és zöld színű (nem mentazöld, hanem sötétebb).

Ezeknek az optikai illúzióknak a magyarázata egyébként általában a világítástól függ. A színes tárgyak észlelését ugyanis könnyen befolyásolhatja a környezet színe (amint azt a fenti optikai illúzió is mutatja). Az emberek tehát hajlamosak másként érzékelni a színeket a rájuk eső fény alapján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás