promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Királyi rongyrázás: ezek az elmúlt évtizedek legdrágább esküvői ruhái
Borítókép:  hellomagazine.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A királyi családok költséget nem kímélve választják ki menyasszonyaik esküvői ruháit, ép ésszel azonban szinte fel se fogható, mekkora összegekről is van szó. Összegyűjtöttük az elmúlt évtizedek királyi esküvői ruháit, íme a lista a legolcsóbbtól a legdrágábbig.

Beatrix brit királyi hercegnő némileg kakukktojásként szerepel a listán, ugyanis a COVID-19 világjárvány miatt meghozott korlátozásoknak köszönhetően a hercegnő titokban házasodott meg, és egy olyan ruhát viselt, amelyet II. Erzsébet királynő adott neki kölcsön. András yorki herceg és Sára yorki hercegné legidősebb gyermeke így a listánk legaljára került, az 1960-as évekbeli kölcsönruha ugyanis nem került pénzbe, legalábbis a párnak, az értéke pedig egyelőre ismeretlen.


Forrás: AFP

Édesanyja, Sarah Ferguson esküvői ruhájának az árát azonban pontosan tudjuk. A több mint négy hónapon át készülő Lindka Cierach által tervezett elefántcsont selyemruha mai értéke körülbelül 32 millió forint. 


Forrás: AFP

Eugénia brit királyi hercegnő esküvői ruháját Peter Pilotto és Christopher De Vos tervezték. A ruha becsült értéke körülbelül 80 803 897 forint.


Forrás: AFP

2018-as esküvőjén Meghan Markle egy „egyszerű” Givenchy ruhát viselt, amelyet Clare Waight Keller tervezett. A hordható műalkotás egy kicsivel került csak többe, mint Eugénia hercegnő ruhája, 82 341 840 forint az ára.


Forrás: AFP

Kate Middleton 2011-es esküvői ruhájának mai becsült ára 102 927 300 forintra rúg. Az Alexander McQueen ruhát kézzel készített csipke, és egy majdnem 3 méteres uszály alkotta.


Forrás: AFP

Diana hercegnő esküvői ruhája 1981-ben körülbelül 127 000 dollárba került, ami ma megközelítőleeg 146 millió forintot ér. A ruháját David és Elizabeth Emanuel tervezte és 10 000 gyönggyel valamint gyöngyházfényű flitterrel volt díszítve.


Forrás: AFP

Grace Kelly 1956-ban ment feleségül III. Rainier monacói herceghez az „évszázad mesebeli esküvőjén.” A Helen Rose által tervezett ruha 185 865 820 forint értékű.


Forrás: AFP

Listánk élére II. Erzsébet királynő került, aki 1947-ben egy közel 4 méteres selyemuszállyal rendelkező ruhában házasodott meg, amelynek mai értéke 477 344 000 forint körül forog.


Forrás: AFP

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás