promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy japán férfi 10 éve gondoskodik a Fukusimában hagyott állatokról
Borítókép:  Forrás: AFP-Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Macumura Naoto a tíz évvel ezelőtti atomkatasztrófa miatt sugárfertőzötté vált területen él, és hátrahagyott állatokat gondoz. 

A fukusimai állatok őrangyala néven ismert, Macumura Naoto 10 éve gondozza a magára maradt állatokat a sugárfertőzött területen. 2011 márciusában százhatvanezer embernek kellett sietve Tomioka városából, így a házi kedvenceiket kénytelenek voltak sorsukra hagyni. -írja az Index.

A japán férfi azonban nem érezte jól magát a kiürítés után a menekült táborban, így visszament az elhagyatott városba, majd elkezdte a magára maradt állatokat gondozását.

Nemcsak kutyák és macskák, de szarvasmarhák, sertések és lovak is a férfi társaságát képezik. Macumura Naoto elmondta, hogy sok-sok állat láttán nem volt szíve magukra hagyni a négylábúakat, ezért úgy döntött, hogy amíg csak teheti velük fog élni Tomiokában. 

A férfit persze folyamatosan vizsgálják az orvosok, a vizet és az élelmiszert sugármentes területekről szerzi be, de a megengedett érték tizenhétszerese éri őt naponta. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás