promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezen a napon: megszületett a hírhedt Josef Mengele, meghalt Frank Sinatra fia
Borítókép:  Josef Mengele / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Március 16-án rengeteg fontos esemény történt, így többek között megszületett Josef Mengele, Gerevich Aladár és Alexandra Daddario, illetve ez lett a Magyar zászló és címer emléknapja is.

  • 1850. március 16-án jelent meg Nathaniel Hawthorne egyik leghíresebb regénye, A skarlát betű, ami egy házasságtörés, és annak következményeinek története.
  • 1893. március 16-án meghalt Puskás Tivadar, Európa első telefonközpontjának megalkotója és a telefonhírmondó feltalálója. 48 éves volt.
  • 1910. március 16-án megszületett Gerevich Aladár vívó, minden idők legeredményesebb magyar olimpikonja: 1932. és 1960. között 7 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérmet szerzett. Az első aranyát 22 évesen, az utolsót 50 évesen nyerte, harmincnégyszeres magyar bajnok volt, aki 1991-ben hunyt el.
  • 1911. március 16-án megszületett a II. világháború hírhedt német orvosa, Josef Mengele, aki több ezer embert küldött gázkamrába, és rengetegen folytatott kegyetlen kísérleteket. Később Dél-Amerikába menekült, majd 1979-ben a tengerbe fulladt, de ezt sokan nem hitték el, 1992-ben viszont DNS-vizsgálattal sikerült azonosítani a holttestét.
  • 1941. március 16-án megszületett a legendás olasz filmrendező, Bernardo Bertolucci, akit pályafutása során két Oscar-díjjal jutalmaztak, és olyan filmeket köszönhetünk neki, mint például az Utolsó tangó Párizsban, Álmodozók vagy Az utolsó császár. 2018. november 26-án hunyt el.
  • 1967. március 16-án megszületett Lauren Graham, többek között a Szívek szállodája, Evan, a minden6ó és a Tapló télapó színésznője.
  • 1986. március 16-án megszületett Alexandra Daddario, aki például A törvény nevében című sorozat első évadában, illetve a 2017-ben bemutatott Baywatch című filmben szerepelt.
  • Az Országgyűlés 2014 decemberében elfogadott döntése alapján március 16-a lett a Magyar zászló és címer emléknapja, ami ezáltal először 2015. március 16-án volt először.
  • 2016. március 16-án, 72 évesen meghalt Frank Sinatra Jr., akit tiniként elraboltak és két napig fogvatartottak, amíg édesapja ki nem fizette a váltságdíjat. Frank Sinatrához hasonlóan ő is a zenei pályát választotta, és saját elmondása szerint igaz, hogy a neve hallatán rengeteg ajtó kitárult, de pont emiatt kellett háromszor annyit dolgoznia az elismerésért, mint egy „névtelen” énekesnek.

Forrás: Onthisday, Ezenanapon, IMDb

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás