promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eddie Murphy elárulta, valójában miért tűnt el hosszú évekig
Borítókép:  Eddie Murphy / Angela Weiss / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Eddie Murphy sokáig hátat fordított Hollywoodnak, és nem vállalt filmszerepet, most pedig végre elmondta, hogy pontosan miért döntött így annak idején.

Az Amerikába jöttem, 48 óra, Beverly Hills-i zsaru és többek között a Szerepcsere című alkotásoknak köszönhetően Eddie Murphy volt az 1980-as évek királya, majd a következő évtizedben elkezdett hanyatlani a népszerűsége, a kétezres években pedig sorra buktak a filmjei.

A világsztár 2011 környékén bizonyos szinten visszavonult, hosszú évekig nem vállalt több szerepet (a 2012-ben bemutatott Ezer szó jóval korábban készült, csak elcsúsztatták a bemutatóját), de azt senki sem tudta, hogy miért jutott erre az elhatározásra – egészen idáig.

„Sz*r filmeket csináltam. Úgy voltam vele, hogy ez számomra nem mókás. Arany Málna-díjakat adtak nekem... A rohadékok nekem ítélték Az évtized legrosszabb színészének járó Arany Málna-díjat. Úgy gondoltam, hogy talán ideje szünetet tartani”

árulta el Eddie Murphy, aki végül 2020-ban Arany Málna-megváltó díjban részesült, ami szinte semmissé tette a fenti, igazán kellemetlen „elismerést”.

A színész arról is beszélt, hogy alapból mindössze egy évet szeretett volna pihenni, majd abból hirtelen hat lett, de nem akarta, hogy a legutóbbi, „gagyi” filmjei legyenek az utolsók, ezért tért vissza 2019-ben A nevem Dolemite című sikerrel, amiért Golden Globe-díjra jelölték, és ennek köszönhetően ismét felkerült a térképre.

Előtte 2016-ban a Mr. Church című drámában is remek alakítást nyújtott Eddie Murphy, de azt a filmet sajnos elég kevesen látták, most viszont teljes gőzzel halad előre, hogy ismét elfoglalja méltó helyét a csúcson. Ennek a hadjáratnak a jelenlegi állomása az Amerikába jöttem 2, ami igaz, hogy nem annyira nyerte el a közönség tetszését (többek között mi se voltunk oda érte), de ettől függetlenül óriási sikert ért el, ugyanis a járvány óta ezt az alkotást nézték meg a legtöbben egyetlen hétvége alatt akármelyik streaming platformon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás