promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Győrfi Pált tömeggyilkosnak nevezték: „miért irtom ki a magyar népet”
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Győrfi Pált folyamatosan támadják az interneten, volt, aki tömeggyilkosnak nevezte őt.

Egy évvel ezelőtt jelent meg a koronavírus Magyarországon. Ennek apropóján adott interjút a Metropolnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A szakember többek közöt az oltásellenesek kijelentéseire is reagált.

„Engem személy szerint elkeserítenek a kétkedő hangok, irracionális és veszélyes az, amit az oltásellenesek csinálnak. Hitkérdés lett, hogy ki melyik vakcinával szimpatizál, de ezeknek a megnyilvánulásoknak a legtöbb esetben semmi alapja. Pozitív, hogy ahogy telik az idő, nő a bizalom az oltások irányában, hisz látják, hogy akik megkapták, jól vannak”

Győrfi Pál az elmúlt évben rengeteg bántást kapott az interneten, volt, aki szó szerint tömeggyilkosnak nevezte őt.

„Én is kaptam ilyen támadásokat, főleg online, ott általában tíz hozzászólásból kettő szkeptikus vagy negatív. A kedves, szeretetteljes üzenetek dominálnak, de mindig van, aki számonkéri rajtam, miért nem viselek maszkot futás közben, miközben sportoláshoz köztudottan nem kell. De ez mind semmi ahhoz az internetezőhöz képest, aki tömeggyilkosnak nevezett, majd megkérdezte, „miért irtom ki a magyar népet”. Ja és még azt is hozzátette, hogy „sebaj, majd jól megbűnhődök mindezért”. Igyekszem ezeket a helyzeteket derűsen kezelni. Ez mindig jó stratégia, még akkor is, ha sokszor nehéz optimistának maradni”

A szóvivő úgy gondolja, száz százalékosan már nem tudunk visszatérni ahhoz az élethez, amit 2019-ben éltünk.

„Nemcsak a világ, de mi is megváltoztunk, rájöttünk, hogy pénznél és a karriernél sokkal fontosabb a biztonság és az egészség. Ha ezt sikerül továbbvinnünk, akkor egy sokkal egészségtudatosabb jövő elé nézhetünk”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás