promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Keresztes Ildikó szigorúan büntetné az állatkínzókat
Borítókép:  Life
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kormány online konzultációt indított az állatvédelemmel kapcsolatban, míg Keresztes Ildikó elárulta, mit tenne az állatkínzókkal.

Február 7-én a magyar kormány egy online konzultációt indított az állatvédelemmel kapcsolatban, melyben az alábbi 13 kérdésre kell válaszolni, és az egész kérdőív kitöltése nem vesz igénybe 2-3 percnél többet.

  1. Egyetért-e azzal, hogy az állatmenhelyek és az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek működését továbbra is rendszeres pályázati forrással segítse Magyarország Kormánya?
  2. Egyetért-e azzal, hogy a felelős állattartásra való nevelést már kisgyermekkorban indokolt elkezdeni?
  3. Egyetért-e azzal, hogy a hatóságok minden rendelkezésre álló eszközzel, szigorúan lépjenek fel a nem megfelelő állattartás ellen?
  4. Egyetért-e azzal, hogy egy országos ivartalanítási programnak kiemelt szerepe lehet a kóbor kutyák számának csökkentésében?
  5. Egyetért-e azzal, hogy a kóbor kutyák befogásának jogi alapját meg kell reformálni?
  6. Egyetért-e azzal, hogy az állatok sérelmére elkövetett cselekmények miatt indított eljárásban a bántalmazott állatok sorsa mielőbb rendeződjön?
  7. Egyetért-e azzal, hogy a „három csapásként” ismert büntetőjogi szabályozás mintájára szigorúbban kell büntetni azt, aki többször is állatkínzást követ el?
  8. Egyetért-e azzal, hogy a tiltott állatviadalon való részvétel büntetést vonjon maga után?
  9. Egyetért-e azzal, hogy szükséges a bántalmazást elszenvedő haszonállatok (pl.: ló, szarvasmarha) részére ideiglenes haszonállattartó telep létrehozása?
  10. Egyetért-e azzal, hogy az Országos Állatvédelmi és Állatjóléti Tanács működését a társadalom számára ismertebbé kell tenni, feladatkörét felülvizsgálni, a szükséges mértékben bővíteni kell?
  11. Egyetért-e azzal, hogy a pirotechnikai eszközök használatának engedélyezését szükséges megreformálni annak érdekében, hogy az ember környezetében élő állatok nyugalmát ne zavarják, és a környezetet kevésbé szennyezzék?
  12. Szükségesnek látja-e a Nemzeti Állatvédelmi Program megújítását és egyidejűleg egy hosszú távú állatvédelmi tervezet kidolgozását?
  13. Szükségesnek tartja-e, hogy hazánkban a cirkuszi vadállatok szerepeltetése betiltásra kerüljön?

Keresztes Ildikó, aki nagy állatbarát hírében áll, nemrég a Bors-nak nyilatkozott arról, hogy mit gondol erről a konzultációról, és arról, hogy ő mivel büntetné az állatkínzókat:

„Az állatok ugyanúgy a földre teremtettek, mint mi, s pont ugyanannyi joguk van, mint nekünk. Nyugaton már régen előrébb tartanak ebben a témában, s örülök, hogy végre felzárkózunk, nagyon itt volt az ideje. (...) Nem szeretnék véresszájú lenni, de ha igazán őszinte akarok lenni, én az állatot bántalmazóknak büntetésként ugyanazt szánnám, amit ők tettek az állattal. A börtönbüntetés csak a következő lépés lenne, de persze egytől egyik odavalók, mert aki egy állatot bánt, az bárkit bánthat, és bármire képes. Személy szerint nem értek egyet a szaporítótelepek működtetésével sem.”

Az énekesnő sokan másokkal egyetemben mindenkit arra buzdít, hogy töltse ki az online konzultációt, amit IDE KATTINTVA tehettek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás