promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
7 módszer, amivel leleplezheted a hamisított dizájner cuccokat
Borítókép:  Nataliya Petrova / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ha tudjuk, mit nézzünk egy Chanel vagy egy Hermés Birkin táskán, nincs az a hamisító, aki valaha is képes lesz százezreket legombolni rólunk egy ügyesen összerántott hamisítványért.

1. Titkos szálak

Jó minőségű cérna, egyenletes, teljesen szimmetrikus, hibátlan varrás. Ezek azok a dolgok, amikkel egy olcsó (vagy sokszor nem is olyan olcsó) hamisítvány biztosan nem büszkélkedhet. Minél több az öltés egy négyzetcentiméternyi anyagon belül, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy eredeti darabbal van dolgunk.


Forrás: Chanel

2. Ragyogó részletek

Nem véletlenül kerül egy komplett vagyonba egy Chanel vagy egy Louis Vuitton táska: igazi bőrből készülnek luxuskiegészítőit, a gombok és csatok pedig kiváló minőségű fémek. Utóbbi ragyog, minden részlet (cipzár, gomb, csat) azonos textúrájú és árnyalatú, a bőr viszont – mivel eredeti – kissé egyenetlenebb szerkezetű lehet és nem fénylik úgy, mint hamisított műbőr barátai.


Forrás: Louis Vuitton

3. Prada vagy Proda?

Hogy elkerüljék a jogi hercehurcákat, bizonyos „gyártók” felcserélik a betűket a hamisítani kívánt márka logójában, hogy ezzel védjék be magukat, mondván, nem Pradát, hanem Prodát sóztak rá a jóhiszemű vásárlóra. (Ez így sajnos, bár félrevezető, nem minősül illegálisnak.) A logó és a belső címkén található írás ellenőrzése mindig legyen az első és legfontosabb feladatunk. Utóbbi gyakran hiányzik a hamisítványoknál, vagy ha el is készült, homályos, kevésbé jól kivehető, mint az eredeti darabok tűpontosan olvasható márkanevei.


Forrás: BIBIKOW Walter / Hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

4. A hülyének is megéri

Az olyan kaliberű brandek imázsába, mint amilyen a Saint Laurent, egyszerűen nem fér bele az akció, mivel nem célja, hogy mindenki számára könnyen elérhető legyen. Nem tömegmárka akar lenni, hanem évtizedeket átívelő státuszszimbólum. Vagyis hiába tűnik az évszázad főnyereményének egy 35 százalékos kedvezmény, egy eredeti Chanel vagy Gucci táskát/cipőt/akármit sosem kapunk meg „akciósan”.

De ugyanilyen árulkodó, ha csomagolás nélkül, „pucéran” foghatod és viheted a frissen vásárolt szerzeményt. Egy eredeti darabnál fizetnünk kell a csomagolásért, ahogy az is biztos, hogy nem 150 forintot kérnek majd el egy papírtáskáért...

5. A kevesebb jóval több

Nem sokan tudják, de ha egy üzletben több tucat áll rendelkezésre egy adott luxusmárka modelljéből, szinte biztos, hogy nincs köztük eredeti darab. A tervezők korlátozzák a forgalomban lévő modellek számát, amitől fokozódik a vásárlóban tomboló „prémium kategóriás vagyok” életérzés. 3 + 1 tucat Chanel 2.55 ugyanabban az üzletben, ami egyébként a legnépszerűbb a hamisítók körében, már eleve gyanús.


Forrás: EyePress News / EyePress via AFP

6. Hiba a rendszerben

A különböző dizájner kiegészítőket a legnagyobb gonddal kezelik, csomagolják és szállítják. A sérülés a magas minőségű anyagok miatt sem valószínűek, de ha mégis látható sérülést szenvedne egy darab, akkor egyszerűen kikerül az értékesítésből. A legapróbb hiba, legyen szó varrási pontatlanságról vagy karcolásról, nem megengedhető egy eredeti darabnál.

7. A sor ezzel nem ér véget

Ugyancsak az eredetiséget hitelesítik a sorozatszámok – és ezt a legtöbb hamisító is észben tartja. De amíg egy eredeti táskában az anyagba építve találod meg ezeket, addig az olcsó hamisítványoknál megelégednek egy gagyi matricával, ami nem az adott modell szerves része.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás