promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kvíz: 10 kérdés, amire csak a hardcore divatrajongók tudnak válaszolni
Borítókép:  Patrick Kovarik/AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karl Lagerfeld meghalt, a divat él, a Prada pedig köszöni, Meryl Streep filmje előtt is legendás volt. És ami téged illet, mindjárt kiderül, mennyire vagy penge, ha a high fashion a téma.

Tudtad, hogy Louis Vuitton borzalmas mostohaanyjának köszönheti karrierjét? Az őt terrorban tartó nő miatt döntött úgy, hogy dobbant, és gyalog (!) indul Párizsba. 400 kilométerről van szó, és tekintve, hogy egyáltalán nem volt pénze, két évébe került, mire a divat fővárosába ért. 15 évesen kapta meg első komolyabb állását, nem sokkal később pedig lerakta az egyik legmeghatározóbb divatház alapjait.

De Jeanne Lanvin is mindössze 22 éves volt, amikor saját félretett pénzéből megnyitotta első üzletét. Ami Coco Chanelt illeti, nem ragaszkodott hozzá, hogy kizárólag önerőből valósítsa meg az álmait, és köszönte, boldogan használta fel Boy Capellel való kapcsolatát arra, hogy kalapüzletet nyisson Párizsban. Capel viszonylag korán meghalt, Chanel fogalom lett, a többi pedig már legenda. De otthon vagy benne? Dobunk néhány kérdést, amiből felmérheted, mennyire mennek a divat fun factek.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás