promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
8 legendás ruha, aminek az árából életed végéig ellennél
Borítókép:  Christopher Polk / Getty Images North Amerika / Getty Images via AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jennifer Lawrence vagy Cate Blanchett mindössze egyszer viselte, te viszont minimum házat vehetnél belőlük. Jöjjenek a divattörténelem pofátlanul drága kreációi!

Bemelegítésként indítsuk a sort Beyoncé 2016-os Met-gálán viselt gyöngyös-latex ruhájával. Bár nem tűnik kifejezetten kényelmesnek, és ha őszinték akarunk lenni, láttunk már impozánsabb ruhát is ezen a rendezvényen, ahol nem csak ér megőrülni, de elvárási is. Ennek ellenére az árát valahol 6 és 8 ezer dollár, vagyis kb. 1,7 millió 2,3 millió forint között saccolják. (Költőpénznek nem rossz, lapozzunk.)


Forrás: Timothy A. Clary / AFP

Katalin hercegné 2011-es esküvői ruhája azóta is überelhetetlen (a királyi család eddigi felhozatalát tekintve mindenképpen): a csipkecsoda 400 ezer dollárba (114 millió Ft) került és az Alexander McQueennél dolgozó Sarah Burton tervezte.

„A ruha klasszikus, illeszkedik a Westminster belső építészetéhez. Nagyon emlékeztet Erzsébet esküvőjére, az 1950-es évek királyi esküvőjére. Az uszály hossza megfelelő, a csipkék elegánsak, a fátyol nagyon tetszik”

– méltatta akkoriban Karl Lagerfeld.


Forrás: AFP Photo

Diana hercegnő kakukktojás a listán, mivel három alkalommal is viselte a 137 ezer dolláros (40 millió Ft) Catherine Walker estélyit. A tervező egyébként gyakorlatilag a hercegnőnek köszönheti a karrierjét, aki annyira beleszeretett az akkor még kevésbé ismert szakember munkáiba, hogy szinte a teljes ruhatárát rábízta.


Forrás: Dominique Faget / AFP

Cate Blanchett 2007-ben tetőtől talpig Armaniban ragyogott az Oscaron. Szó szerint, mivel megszámlálhatatlanul sok Swarovski borítja a kreációt. Állítólag nem volt számára túl nagy dilemma, mit viseljen az eseményen, a 200 ezer dolláros (57 millió Ft) ruhába ugyanis még az Armani párizsi bemutatóján szeretett bele.


Forrás: Timothy A. Clary / AFP

Ha már Oscar, ugorjunk vissza az időben két évet, egészen a Lupita Nyong’o által viselt Calvin Klein ruháig, amire 6000 gyöngyöt varrtak fel. A 46 millió forintot érő darabot a színésznő hotelszobájából emelték el, ám amikor kiderült, hogy a gyöngyök nem valódiak, azzal a lendülettel vissza is vitték a kiábrándult tolvajok.


Forrás: Mark Ralston / AFP

Megvan az a pillanat, amikor Jennifer Lawrence 2013-ban elvágódik a lépcsőn, amint élete első Oscarjáért igyekszik? Ja, semmi extra, csak egy 4 millió dolláros (több mint 1 milliárd Ft) Dior Couture csodát szakított el majdnem, de nem para, legalább gondoskodott róla, hogy a nem is olyan véletlen eséssel egy életre retinába égjen.


Forrás: Kevin Winter / Getty Images North America / Getty Images / AFP

Marilyn Monroe két ikonikus ruhájával is felkerült a listánkra: az 1955-ös Hétvégi vágyakozásban viselt fehér szépség 5.6 millió dollárért, vagyis több mint másfél milliárd forintért talált új gazdára 2011-ben. De legalább ilyen híres a John F. Kennedy 45. születésnapi partiján viselt Jean-Louis Berthaulto tervezte tapadós kreáció is, ami 1.3 millió dollárért kelt el egy aukción.


Forrás: AFP


Forrás: Kena Petancur / AFP

[[cikk1]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás