promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szilveszterkor kezdett el gyilkolni az amerikai történelem egyik legtermékenyebb sorozatgyilkosa
Borítókép:  CNN
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Samuel Little, akinek a női nyak volt a fétise, az USA történelmének legtermékenyebb sorozatgyilkosa volt. December 30-án egy kaliforniai kórházban halt meg, 80 évesen.

A férfi cukorbetegségben, szívproblémákban és egyéb betegségekben szenvedett, egy kaliforniai kórházban halt meg az Állami Korrekciós és Rehabilitációs Minisztérium adatai szerint. Halála óráján többszörös gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetését töltötte 

– olvasható az Insideren.

Bár Little nagyon sokáig tagadta a gyilkosságokat, halála előtt végül bevallotta, hogy 1970 és 2005 között 93 embert ölt meg, a gyilkosságok többsége Floridában és Dél-Kaliforniában történt. A 93 gyilkosságból a hatóságok összesen 60 halálesetet erősítettek meg, és nincs okuk kételkedni abban, hogy a maradék 33 eset is megtörtént.


2014-ben három egymást követő életfogytiglani börtönbüntetésre ítélik Samuel Little-t egy los angelesi tárgyalóteremben. Forrás: nbcnews.com

Little áldozatainak többségét megfojtotta. Szinte mindegyik áldozat nő volt, közülük sokan prostituáltak, drogosok vagy a társadalom perifériájára szorult, mélyszegénységben élő emberek, egyedülállóak, család nélkül, így kevés ember volt, aki haláluk után kereste volna őket. Többek között emiatt sem bukott le ilyen sokáig a gyilkos, a helyi hatóságok ugyanis a halálesetek többségét balesetnek, kábítószer-túladagolásoknak vagy egyéb ismeretlen okok következményeinek minősítették.

A férfi 2018-ban beszélt először áldozatairól és a gyilkosságokról hatósági személlyel, körülbelül 700 órányi interjú után James Holland szakértői kihallgató úgy jellemezte a gyilkost, mint egy szociopata zsenit, aki igazából semmilyen magyarázatot nem tudott adni tetteire.

Little elmondta Hollandnak, hogy 1970 szilveszterén, Miamiban kezdett el gyilkolni.

„Olyan érzés volt [gyilkolni], mint bedrogozni. Bejött.”

Utolsó áldozatát 2005-ben ölte meg Mississippiben, de Texasban, Ohióban, Nevadában, Arkansasban és más államokban is gyilkolt.

Végül 2012-ben, Kentucky-ban érték utol a hatóságok, miután kábítószerhasználat miatt letartóztatták, és egy DNS-vizsgálat alapján három kaliforniai gyilkossággal is kapcsolatba tudták hozni.

Little kevés részletet árult el saját életéről, azon kívül, hogy nagyanyja az ohiói Lorainban nevelte fel. Két hosszú távú kapcsolata volt, és egyszer házas is volt.

Állítása szerint a női nyak vált a legfőbb fétisévé, miután egyszer kiskorában felizgult arra, hogy óvónője megérinti a nyakát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás