promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bill Gates: „A következő 4-6 hónap lesz a járvány legrosszabb időszaka"
Borítókép:  MICHAEL COHEN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Microsoft alapítója, Bill Gates a CNN televíziós csatornának adott nemrég interjút, melyben főként a koronavírusról esett szó. A milliárdos üzletember szerint a következő néhány hónap lehet a járvány legrosszabb időszaka. 

A kijelentését alátámasztja az IHME szervezet előrejelzése is, akik 200 ezer többlethalálozást vetítettek előre. Gates szerint azonban mindezen változtathatunk, ha betartjuk a járványügyi előírásokat, például a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozóan. A tech-guru emellett megjegyezte, hogy nincs megelégedve az USA víruskezelésével, szerinte hatásossabban kellett volna felvenni a harcot a betegséggel szemben. 

„A következő 4-6 hónap lesz a járvány legrosszabb időszaka"

– nyilatkozta.

Kevesen tudják, de Bill Gates már öt évvel ezelőtt megjósolta a járványt és annak gazdasági hatásait, azonban bevallása szerint részben tévedett. 

„Meglepett engem is, hogy az Egyesült Államokban és az egész világon a globális járvány gazdasági hatásai sokkal nagyobbak voltak, mint azt 5 évvel előrejeleztem"

– vallota be az üzletember.

Gates jóslatai szerint a vírus 2021 nyaráig fenn fogja tartani a jelenlegi állapotokat, és majd csak június és augsztus között térhetünk vissza a normális életünkhöz.

A teljes interjú itt megnézhető!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás