promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyi pénzt hagyott maga után a világ leggazdagabb bankára
Borítókép:  PX
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

82 éves korában elhunyt a világ leggazdagabb bankára Joseph Safra. A nyilvánosságot mindig kerülő férfi elképesztő vagyont hagyott maga után. 

A Forbes „Leggazdagabb emberek" listáján a 63. helyet elfoglaló Safra Libanonban született, és már fiatalként belevetette magát az üzleti világba. 1962-ben ment Brazíliába, ahol sikerült családi vállalkozásukat az ország egyik, ha nem a legnagyobb pénzügyi intézményévé felfuttatnia, ahol egészen 82 évesen bekövetkezett haláláig ő volt a Safra Csoport elnöke.

A vagyona ellenére nem szerette a „rongyrázást", tudatosan kerülte a nyilvánosságot és a társadalmi összejöveteleket, interjút is csak nagyon kivételes esetekben adott. 

Az üzletember sokat adakozott, volt, hogy Rodin szobrokat ajándékozott az állami múzeumnak, de több kórháznak is rendszeresen küldött pénzt fejlesztésekre. Safra a kollégák szerint kivételesen jól bánt a pénzzel, nem csoda, hogy 23 milliárd dollárt halmozott fel élete során, amelyet most örökösei kaphatnak meg. 

Arról, hogy ki vezetheti tovább cégeit, még nincsen hír, elképzelhető, hogy valamelyik gyermeke vagy testvére veheti át az irányítást. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás