promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csernus Imre: „A magyar emberek általános egészségi állapota katasztrofális”
Borítókép:  Csernus Imre / via jegy.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ország egyik legismertebb pszichiátere, Csernus Imre a koronavírusról, annak következményeiről és az őszinteség fontosságáról beszélt.

Rengeteg ember életét tette tönkre a koronavírus-járvány, hiszen a hétköznapok fölött átvette az uralmat az össznépi félelem, Csernus Imre pedig nem érti, hogy miért rettegnek ennyire azok az emberek, akik nem betegek. A pszichiáter szerint inkább a mának kéne élniük, és örüljenek, hogy nem koronavírusosak, mivel nem jó, sőt, szinte káros dolog a pesszimizmus. Ráadásul azzal ártunk a legtöbbet, ha nem vagyunk őszinték magunkhoz, ezért mindenkinek az érzelmei tisztázását javasolja a szakember.

„Cudar idők jönnek arra, aki nem akar megszabadulni az önbecsapástól. Ez egy nagyon virulens vírus, aki abban bízik, hogy a tömeges oltással túl is leszünk a problémán, súlyosan téved. Még hosszú ideig ránk telepszik majd a vírus, ami idehaza súlyos össznépi szövődményekkel jár, mivel a magyar emberek általános egészségi állapota katasztrofális. A mentális állapotunk is kétségbeejtő: míg az első hullám idején érezhetően megnőtt az emberek agresszivitása, addig a második hullámban a legtöbben inkább bezárkózóvá váltak, és széles körben megjelent a masszív félelem”

– mondta a 24-nek Csernus Imre.

A híresség nemrég adta ki a legújabb, Főnix című könyvét, amiben a pandémiáról és a mentális egészségről is szó esik, hiszen ebben az időszakban kiemelten fontos, hogy foglalkozzunk a témával. A 24 interjúja alapján Csernus Imre azt vallja, hogy a legtöbb ember csak kivárja a világjárvány végét, és sokan nem akarnak tenni azért, hogy jobb legyen a saját helyzetük, pedig rengetegen pánikolnak amiatt, hogy még nem éltek eleget – és éppen ezen kéne változtatniuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás