promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Japánban egy imádnivaló, rózsaszín macska lett a koronavírus elleni küzdelem kabalája
Borítókép:  Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket/Getty Images
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A cuki koronavírus-ellenes macska ingyenes maszkokat osztogat Tokió utcáin, és a társadalmi távolság betartásának fontosságára emlékezteti az embereket.

Japán az őrült kabalák országa. Szinte minden márkának, vállalkozásnak, rendezvénynek, városnak, sőt a körzeteknek is megvan a maga saját kabalája. 

Egyes figurák arra emlékeztetik a lakosságot, hogy szorgalmasan adózzanak, míg mások a béltükrözés fontosságára figyelmeztetnek vagy éppen a biztonságos szexre igyekeznek felhívni a figyelmet. 

Ezeket a kabalákat japánul „jurukaráknak” hívják, és a japánok annyira imádják őket, hogy szinte mindent megtesznek annak érdekében, hogy találkozhassanak velük.


A jurukarák rendkívül népszerűek Japánban. Forrás: The Asahi Shimbun/The Asahi Shimbun/Getty Images

A legújabb jurukara először 2020. szeptember 5-én tűnt fel Tokió utcáin, és Korononnak hívják, ami japánul annyit jelent, hogy „NO corona”. A nevéből már sejhető, hogy Koronon egy koronavírus ellen kampányoló kabala.

Lényegében egy hatalmas rózsaszín macska, aki ingyenes maszkokat osztogat Tokió polgárainak, és a társadalmi távolságtartás fontosságára emlékezteti az embereket.


Koronon a rajongóival fotózkodik. Forrás: Stanislav Kogiku/SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Ahogy látható, a cuki macska arcmaszkot és arcvédő plexit is visel, és egy szív alakú, lila pajzsot tart a kezében, rajta a nevével.

„Koronon mindent megtesz a koronavírus terjedésének lassítása érdekében, miközben mosolyt csal az emberek arcára” 

– állítja a kabala megalkotója, az Al-pha Co., amely egy tokiói székhelyű rendezvény-promóciós cég. 

A rózsaszín macska egyébként az iskolákba és a különböző munkahelyekre is szívesen ellátogat, hogy a megfelelő higiéniáról, valamint a koronavírus terjedésének csökkentése érdekében tett lépésekről beszéljen. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás