promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy év után reagált ByeAlex az őt ért rasszista vádakra
Borítókép:  Joy.hu
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy évvel ezelőtti sztori, hogy az évek óta X-faktor mentorként is tevékenykedő ByeAlexet rasszista vádak érték. A rajongók szerint a roma származású Ruszó Tibi nem ugyanazt a figyelmet és elismerést kapta az énekestől, mint a többi mentorált. Az előadó akkor nem reagált különösebben, viszont egy új Facebook-komment feltépte a régi sebeket. 

Először is, egy kimondottan pozitív hozzászólás érkezett, amiben az egyik követő leírta, hogy kellemeset csalódott ByeAlex-ben, amikor részt vett az énekes egyik koncertjén. Alex ezt tovább is poszolta, amire aztán egy eléggé keserédes válasz érkezett egy másik rajongótól. 

„Én is egy gyökérnek tartottalak! Ruszó Tibinél kíváncsi voltam, hogy reagálod le, hogy roma gyerek! Voltak pillanatok, amikor érezhető volt még a képernyőről is, vonakodsz tőle!”

– írta a hozzászóló.

Ezt a sztár már nem hagyta szó nélkül, és tisztázta az egykori és mostani vádakat. 

„Szia! Én annak idején, míg a műsor ment erre nem kívántam sosem reagálni, mert egész egyszerűen nem tudom, hogy mivel szolgáltam rá arra, hogy engem rasszistának tartson bárki is ezen a földön. Megmondom őszintén kicsit bosszantott. Ruszó Tibitől ma is ugyanúgy vonakodnék, mint ahogy akkor. Mert egész egyszerűen én nem szeretem azokat a zenéket, nem szeretem azt a zenei ízlést és világot. Semmi közöm hozzá és ugyebár az X-Faktor arról szól, hogy bejön valaki az utcáról és a mentor segítségével végül ő lesz a hős. Én nem voltam abban egyáltalán biztos, hogy az én tudásom az segítség lehet az ő számára. Egész egyszerűen szakmai okokból kifolyólag nem akartam vinni. Ha újra nekifutnék, akkor se akarnám Dehogy én rasszista? Vagy, hogy másképp Bánok valakivel csak azért, mert cigány? Dehát, nekem az egyik legjobb és legfontosabb barátom Gáspár Laci!"

– válaszolta az énekes, azonban itt még nem volt vége. A „cigány” megnevezés ugyanis ismét kiverte a biztosítékot, jöttek is szép számmal a kommentek, amire ByeAlex szintén reagált.

„Nos, biztos kézből mondhatom neked, hogy a »roma« barátaim kifejezetten utalják azt, hogyha romaként nevezed őket, mert ilyen fölösleges negédes udvariaskodásnak tartják. A cigány nem egy szitokszó kedves barátom. És igen, pontosan az a dolgom hogy profin kezeljem. A srác megnyerte a műsort, ráadásul már azzal megnyerte a műsort, hogy az első adásban azzal a dallal készültünk fel, amit apám emlékére írtam. Talán a legszemélyesebb dalom, amit valaha életemben kiadtam a kezemből. Úgyhogy szerintem ezen nincsen mit tovább agyalni. Profin, és szakmaian jártam el, mint mindig mindenben. Dalszöveget is írtam az első saját dalára. Győztünk is. Erről ennyit. És nem is kicsit győztünk, mert a másik versenyzőm volt a második, ahogy az azt megelőző évben is pontosan két dobogósom volt”

– tisztázta a helyzetet az énekes.

Valószínűleg így mostmár pontot lehet tenni az egy éve húzódó ügy végére, amiben úgy tűnik, hogy sikerült közös nevezőre jutni. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás