promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megvennél egy egész várost? Itt a lehetőség!
Borítókép:  Australian Guide
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Érezted már úgy, hogy egyszerűen csak egyedül szeretnél lenni egy távoli városban, és élvezni a csendet és a magányt? Most ezt megteheted, nincs más dolgod, mint megvenni egy ausztrál kisvárost. 

Cossack városa már közel 70 éve szinte teljesen lakatlan, jelenleg csak ketten élnek az egykor központi szerepet betöltő helyen. A szellemváros anno a gyöngyhalászat megkerülhetetlen helyszíne volt, rengeteg hajó kikötőjévé vált a település. 

Az ausztrál város a Cossack nevet 1871-ben kapta, miután 1871-ben a városba látogatott Frederick Weld az ausztrál állam akkori kormányzója, a HMS Cossack nevű hajón. 1895-re pedig már közel 60 gyöngyhalász-hajó horgonyzott a városka partjainál.

A gyöngyhalászat, mint iparág azonban pár évtizeddel később más székhelyre költözött, így az ott élő halászcsaládok is távoztak, azóta pedig szinte teljesen üresen állnak az épületek. 

Az ausztrál kormány most pályázat útján kínálja fel a szellemváros megvételét, melynek kikötése, hogy az új tulajdonos ismét fellendítse a turizmust és a vendéglátást. Kikiáltási árról még nem volt szó, de ki tudja, lehet egész jó biznisz?!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás