promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló videóval hívja fel a figyelmet az IKEA a családon belüli erőszakra
Borítókép:  IKEA
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A családon belüli erőszak ellen kampányol legújabb vieójával az IKEA. A sokkoló kisfilmtől ki fog rázni a hideg. 

A családon belüli erőszak valóságos, ám sokszor láthatatlan probléma. Ezt a láthatatlanságot ragadja meg a kisfilm, mely sokkolóan ábrázolja a testi és lelki bántalmazást. 

A bútorkereskedő vállalat magyarországi képviselői Facebook-oldalukon osztották meg a videót, emellett pedig ingyenes segélyhívó-vonalat is ajánlanak azoknak, akiknek segítségre van szüksége. 

„Magyarországon a családon belüli erőszak – különös tekintettel a nők elleni erőszakra – valóságos probléma. A nők 49 százalékának volt már olyan kapcsolata, amelyben partnere szóban és lelkileg bántalmazta, és minden 5. nőt már fizikailag is bántalmazott a partnere. A nők elleni erőszak jelei sok esetben nem is láthatók külső szemlélő számára”

– írják az IKEA az ebben a témában indított aloldalán. 

Továbbá azt is elmondják, hogy a vírus okozta feszültség a bezártság miatt tovább nőtt. Friss adatok szerint márciusban, a rendőrségen jelentett kapcsolati erőszaktevések száma az átlag 33-ról 50-re nőtt. 

Segítségre van szükséged?
A NANE ingyenes lelkisegély-vonala a +36 80 505 101 számon hétköznapokon (hétfőn, kedden, csütörtökön, pénteken 18-22 óra között, és szerdán 12-14 óra között) elérhető. Anonim, és ingyenesen hívható mobilról is. A csetvonal szerdánként 16 és 18 óra között érhető el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás