promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy kutya, amely akkora, mint egy kocsi – videók
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Igazi családtag, aki mindig a gazdi szeretetére vágyik.

Az ír farkaskutya már Krisztus után 391-ben felbukkan az írásos forrásokban, az írek, illetve őseik vadászkutyaként használták a hatalmas ebeket. Az ókor végén, illetve a középkorban királyi ajándéknak számított, az uralkodó fenséges megjelenését erősítette, ha egy ilyen kutyával jelent meg. Európa és Ázsia királyi, császári udvarai tele voltak ír farkaskutyákkal.

A világ egyik legmagasabb kutyafajtája, messziről is elképesztően fenséges. Egy kifejlett ír farkaskutya a nemzetközi szövetség leírása alapján 81 centiméter magas és 86 centiméter hosszú.

Nagyon szertetetteljes kutya, aki igazán imádja családját. Így nem is csoda, hogy milyen cuki képek készülnek vele, igazi családtag, aki mindig ott gubbaszt a gazdi mellett.

Az 1800-as évek derekán viszont majdnem kipusztultak, egy elhivatott embernek, egy hajóskapitánynak, George A. Graham-nek köszönhető, hogy megmenekült a faj a végzettől.

Manapság rengeteg kép kerintg róluk az interneten, hiszen bámulatosan fotogének, ez persze nem mellékes a fenéges megjelenéstől sem.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás