promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pisztollyal ment a hívei közé egy pap, mindenkinek odaspriccelt a szenteltvízzel
Borítókép:  Upworthy.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az atya egyéni akciója elsöprő siker lett, a mémkultúra azonnal rávetette magát.

Tim Pelc atya vízipisztollyal felfegyverkezve ment a hívei közé Detroit-ban. A nem mindennapi áldásról készült fotók bejárták a netet, és az egyházi személy egycsapásra a mémkultúra egyik új topfigurája lett. Az atya úgy tartotta be a társadalmi távolságtartás követelményeit, hogy méterekről spriccelte a szenteltvízet a hívekre. A parókia Facebook-oldalát is elözönlötték a pozitív kommentek, összességében Pelc atya egyéni akciója hatalmas sikert aratott.

{}

Mémből is rengeteget gyártottak.

Pelc atya még azt is elmondta a Buzfeed-nek, hogy melyik a kedvenc alkotás azok közül, amelyek a napokban felkerültek a világhálóra. Szerinte a legjobban egy Doom-os parafrázis fejezi ki a lényeget, mármint azt, hogy állandóan harcban állunk a gonosszal. A feladatunk pedig egyszerű, minden lehetséges eszközünkkel küzdeni ellene, ahogy tette ezt Jézus is a Sátán ellen. Most meg mi itt vagyunk a Földön, és épp a COVID-19 ellen harcolunk.

Kép: imgur.com

Az atya amúgy örül, hogy mindenki komolyan veszi a járványt és az ellene való küzdelmet, valamint a védekezést is. 

Az sem véletlen, hogy Michigan-ben történt a nagy akció. Ugyanis ezt az államot elég rosszul érinti a járvány, a negyedik legtöbb áldozatot itt szedte eddig az elmúlt hónapokban a COVID-19. A parókia egyik fáján minden áldozat emlékére egy-egy kék szalagot helyeznek el, ezzel is azzal szeretnék felhívni a figyelmet, hogy komolyan kell venni a járványt, és bármennyire is nehéz, be kell tartani a megszorító intézkedéseket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás