promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Harci libákat vetett be a rendőrség kutyák helyett, hogy fenntartsák a rendet – videó
Borítókép:  Rebelvoice.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Amikor eluralkodik a káosz, jönnek a libák. Hangosak, és elég nagyot harapnak.

A kutya a legjobb barátunk. Biztonságunkat szívén viseli évezredek óta.

És hogy egy másik klisét is előhúzzunk: ahány ház annyi szokás, tartja a mondás. Ennek megfelelően

akadnak bizony jó sokan, akik otthonuk védelmét bizony nem egy csaholó ebre bízzák, de hát akkor mégis kire vagy mire?

Harcilibák

Kellett valaha libákkal megküzdenetek? Szerencsésnek mondhatjátok magatokat, ha a válaszotok nem. A tollas hápogók ugyanis ki nem állhatják a betolakodókat a saját portájukon. Eszeveszett zajt csapnak, ráadásul nem ijedősek. A kutyákkal ellentétben nem lehet lekenyerezni őket pár finom falattal. Kína, a rendőrség egyes állomásain, a négylábúakat két talpúakra cserélte, akik éberen őrzik a rendet. Minden gyanús eseményt gigászi gágogással jeleznek.

De mégis milyen mikor a liba az ember legjobb barátja?

Kígyók bevetésen

Dél-Afrikában megesik, hogy kígyókat vetnek be házak, illetve üzletek őrzésére. Ugyan ki merne ujjat húzni egy sziszegővel? Csupán a csúszómászó látványa is elég, hogy bárkinek inába szálljon a bátorsága. Ezen felbuzdulva, akár megtévesztésként is ki szokták rakni a „Vigyázz a kígyóval!” táblácskát.

2007-ben a Harrods luxusüzlet állítólag egy élő kobrát bérelt fel a drága, rubinokkal, gyémántokkal kövezett cipellők őrzésére. 

Köpködő lámák

A lámában az a legtutibb, hogy sosem tudod, hogy mikor fog arcon köpni.

Első ránézésre barátságos ábrázattal bír, pedig a betolakodóktól borsódzik a háta. Kifejezetten területvédő jószág. A rókákat és a farkasokat is elkergeti, az emberek pedig szó szerint irritálják. A lámákat elsősorban állatállományok őrzésében hívják segítségül. A csordához jobban kötődik, mint az állattartókhoz. Képesek még a gazdákat is elkergetni a nyáj mellől. Általában nőstény lámák kisebb csoportját alkalmazzák ilyen feladatokra. A hímek nem bizonyultak jó választásnak, mert sokkal inkább a hormonjaik és kísérletezőkedvük hajtja őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás