promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
23 évig élt együtt imádott krokodiljával, általában együtt fürödtek – videó
Borítókép:  Flickr / adamnewulm
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A szeretet és a törődés csodákra képes, szokták mondani. De ki gondolná, hogy ez a fajta gondviselés képes hidakat építeni ember és állat között, főleg, ha a szóban forgó állat egy vérszomjas fenevad, egy krokodil!

A csoda azonban néha megtörténik! Most éppen egy különös barátság formájában, amely a Pocho névre keresztelt amerikai krokodil és imádott gazdája Gilberto „Chito” Shedden Costa Rica-i halász között huszonhárom évig tartott ki,

a vad és a vadász jóban és rosszban együtt voltak.

Chito egy nap arra lett figyelmes, a Parasmina folyó mentén sétálva, hogy egy meglőtt krokodil magatehetetlenül kínlódik a parton. Az állatszerető ember nem tudta sokáig nézni az állat agóniáját, megsajnálta az áldozatot, és hazavitte otthonába, hogy mindent megtegyen az állat felépüléséért.

Varázslatos módon, az ekkor már Pocho névre keresztelt krokodil felépült, Chito pedig így nyilatkozott tettéről: 

„Csak azt akartam, hogy érezze, hogy valaki szereti , hogy nem minden ember rossz.”

A férfi később vissza akarta engedni a vadonba Pochot, de mikor erre sort kerített, a krokodil képtelen volt barátja nélkül maradni, és nemes egyszerűséggel hazakísérte őt. Az évek során a két jóbarát teljesen egymáshoz csiszolódott, és rengeteg időt töltöttek együtt.

Pocho még különböző trükköket is megtanult megmentője kedvéért, és szófogadó, engedelmes társává vált az embernek közel 23 évig.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás