promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Benkő Dániel százmilliós vagyont hagyott lányaira
Borítókép:  RTL Klub.
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Benkő Dániel már hónapok óta nem szerepelt a médiában, elvonultan élt budai házában. 

Benkő Dániel szívroham következtében hunyt el vasárnap este.

A Ripost azt írja, hogy Benkő Dániel két lánya Vivien és Dalma százmilliókat örökölt apjuk halála után. A lap szerint a kivülálló számára úgy tűnhetett, hogy a művész semmit sem költ, ám ez csak a látszat volt. Budapest egyik legdrágább kerületében, az erdő szélén fekszik az a ház, amelyben Benkő Dániel élt, emellett egy svábhegyi hangstúdió, valamint több értékes hangszer és festmény is a birtokában volt. Pár évvel ezelőtt fel is becsültette a művész az értékeket, ami akkori árfolyamon is nagyjából kétszázmilliót értek.

A nagyértékű tárgyak mellett Benkő Dánielnek volt egy kevesek által ismert gyűjteménye. A különcségeiről ismert művész a világ legjobb boraiból halmozott fel 1300 palackot, amelyeket a pincében található trezorban őrzött. Állítólag olyan palackok is Benkő tulajdonát képezték, amelyekből csak ez az egyetlen egy található a világon.

„Dániel bor iránti rajongása közismert volt, de csak kevesen tudják, hogy nem csak szerette, de szenvedélyesen gyűjtötte is a különleges borokat. Szoros kapcsolatot ápolt a magyar borászok krémjével, akik gyakran és szívesen ajándékozták meg pincészetük ékköveivel őt, ha náluk vendégeskedett.(...)”

– mondta a lapnak Pálinkás Attila, borász, aki megerősítette, hogy valóban vannak olyan borok abban a pincében, amely egyedülállóak.

Eközben a Blikk arról ír, hogy gyanús alakok jelennek meg Benkő Dániel háza előtt. A lap újságírója éppen akkor járt ott, amikor egy biztonsági ráccsal erősítették meg az ajtókat és az ablakokat.

„Reggel óta maguk a huszonötödikek, akik itt járnak. Nem is egy furcsa öltözetű, gyanús figura jött ide. Három férfi például jó ideje méregette már a házat, amikor megkérdeztem, mit akarnak. Azt mondták, Benkő Dániellel akarnak beszélni. Hiába közöltem velük, hogy a művész úr elhunyt, nem akartak távozni. Ekkor kalapácsot ragadtam és közöltem, ha megpróbálnak bejönni, eltöröm a térdüket. Összenéztek és elmentek”

– mondta a lapnak egy férfi, aki állítása szerint Dalma ismerőse.

Benkő Dánielnek két lánya van, Vivien és Dalma. Vivien Franciaországban él, és van egy hétéves gyermeke, akire a művész sohasem volt kíváncsi. Dalma pedig Olaszországban tanul. Mindezek ellenére azt már korábban leszögezte a lant- és gitárművész, hogy vagyonát igazságosan, fele-fele arányban kell elosztani.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás