promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha megnézed ezeket a halloweeni tököket, azonnal rohansz, hogy te is alkoss egyet
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világ számottevő részében hatalmas népszerűségnek örvend a Halloween, mint ünnep. Magyarországon sokan kulturális sokként élik meg ezt a napot, az ország másik része viszont szimpatizál az idegen eredetű szokással. A tradícióktól függetlenül egy dolog azonban közös a magyarokban és a világ másik felében: mindannyian imádunk tököt faragni.

Feljegyzések szerint magyar honban már az Árpád-ház uralkodása alatt is faragtak sütőtököt, és ezt ki is világították. Általában nem a rítus kedvéért kezdtek bele a nagy munkába, hanem ezeket a fénylő faragott zöldségeket azért készítették, hogy például a dunán közlekedő hajóknak mutassák az utat a nagy sötétben.

A halloweeni tökfaragás viszont egész más célt szolgált, kezdetben nem is tököt, hanem céklákat és tarlórépákat válytak ki. A Brit-szigetekről származó szokás arra hivatott, hogy Samhain éjszakáján megvédje az élőket az ártó és gonosz szellemektől.

A tökfaragás remek program, hogy szabadon engedjük fantáziánkat, közösen ejtőzzünk a családdal, és kiengedjük a kreativitás szellemét a palackból. Mindenki a saját stílusára formálhatja a túlméretezett sárga zöldségét. Mutatunk pár példát, hogy egyesek mennyire komolyan vették ezt a lassan művészeti ággá nemesülő foglalkozást.

Például a Harry Potter regény rajongóinak figyelmébe ajánljuk:

Kép: Digsdigs.com

A macskák szerelmeseinek ezt a műalkotást javasolnánk:

Kép: Boredombash.com

Azoknak, akik valami nagyon ijesztőt akarnak letenni az asztalra:

Kép: Static.artfido.com

Azoknak, akik gyerekkorukban imádták a Pokémont:

Kép: Globalgeeknews.com

Gondoltunk azokra is, akik a morbid dolgokat részesítik előnyben:

Kép: Hackster.io

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás