promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kutyavilág szenzációja az új-guineai éneklő eb – videó
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az új-guineai éneklő kutya nem az a tipikus házikedvenc, aki reggel behozza az újságot, vagy parancsszóra ül, fekszik, esetleg pacsit dob a kezedre. A név senkit ne tévesszen meg, ő nem egy egzotikus eb, sokkal inkább egy vérbeli ragadozó. Egyben az egyik legősibb kutyafaj, amely a Földön él.

Otthona Új-Guinea, ahol előszeretettel vadászik a sziklás, meredek területeken. Ez az ő területe, itt érzi jól magát. Remekül alkalmazkodott az ide illő életmódhoz, rendkívül mozgékony és hajlékony, így játszi könnyedséggel ejti el zsákmányát. Ráadásul kiválóan mászik fára is, így a préda szinte sehova nem menekülhet előle.

 

Pompás vörös bundát visel, fehér átmenetekkel a mellkasán, de előfordul barna, szürke, illetve fekete-cservörös színváltozatban is. Ránézésre a dingó juthat először eszünkbe róla, ám az éneklő kutya kisebb termetű, 30-45 centiméter marmagasságú, illetve 9-14 kilogramm súlyú. 

Különös ismertetőjele a hangja, hiszen énekel, innen a neve is. Új-Guinea lakói nem sűrűn látják, de annál gyakrabban hallják. Az új-guineai éneklő kutya kimondottan zajos fajta, és előszeretettel engedi ki a hangját. Szívesen üvöltenek magányosan és csoportosan is. Az éneklés a párzási periódussal is kapcsolatban van, a nőstény így jelez a hímeknek, hogy

„tettre kész”.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás