promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Apró különbségek Amerika és Európa között
Borítókép:  MARK WILSON / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Top 10 tény, amit talán tudtál Amerikáról, de lehet fel sem tűnik, amíg el nem utazol oda.

Annyi amerikai filmet nézünk, hogy a többségünk gyakorlatilag már teljesen tisztában van az ottani kultúrával. Például tényleg mindig a „How are you? I'm fine” a beszélgetés indító, amolyan kötelező módon. Szokatlan, de hát ugye, hogy mindig találkozunk vele?

Amit én még mindig nem tudok megszokni, pedig gyakran belefutok, azok az angolszász mértékegységek. Az agyam képtelen átállni, és örülök, hogy legalább annyi be van rögződve, hogy egy mérföld az 1,6 km-nek felel meg, de a Fahrenheitet meg ezeket tényleg hagyjuk.

Az szerintem mindenkinek megvan, hogy 21 éves kortól lehet ott legálisan alkoholt fogyasztani, de azt nem gondoltam, hogy van olyan állam, ahol börtönbe is kerülhetsz érte.

Az egészségügy vagy a tandíj sem meglepő a listán, ezek is mindig előkerülnek a filmekben. Szokásos szituáció, a szülők már a gyerek születésétől elkezdenek gyűjteni az egyetemre, vagy jön a kórházi számla, ami olyan borsos, hogy a gatyád is rámehet.

Ami nincs benne a listába, de figyeljünk rá, az a konnektor. Amerika 110 voltos világ, és A vagy B típusú csatlakozók vannak, szóval vinni kell egy átalakítót.

Ennyi felvezetés elég is, most már lássuk azt a 10-es listát! Mik azok az apró különbségek, amik így belegondolva talán nem is annyira aprók.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás