Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Van az NFL-nek egy csillaga, aki a bika felett is átugrik – videó

Van az NFL-nek egy csillaga, aki a bika felett is átugrik – videó

Színes

Van az NFL-nek egy csillaga, aki a bika felett is átugrik – videó

Színes

Gaba - 2019.07.12. 13:00

A Washington Redskins cornerbackjét, Josh Normant levideózták, ahogy a pamplonai arénában egy bika felett ugrál át. A bátorság mellett hihetetlen rugókra is szüksége volt ehhez.

A baszkföldi bikafuttatás nekünk magyaroknak nagyjából annyi kulturális értéket hordoz, mint a hagyományos bálnaholokauszt nap Feröeren. Érthetetlen, hogy emberek miért sodorják veszélybe magukat szánt szándékkal, s miért élvezik a felizgatott állatok látványát. A baszk „nemzeti ünnep” a San Fermín Fesztivál bizarr része évente szedi sérültjeit, hisz több tízezren vesznek részt rajta.

Idén sem volt ez másképp, a mozók, a hagyományos futók lábbal hajtották be a pamplonai arénába az állatokat, hol mögöttük, hol elöttük szaladva, botladozva.

Az arénában is folytatódik a hergelés, a vállalkozókedvű férfiak ott incselkednek a bika körül, időnként megrángatják a 600 kilós monstrumot, elfutnak mellette. S, aki tud, még át is ugrik fölötte. Na jó, ez azért annyira nem fordul elő sűrűn.

Épp ezért is nagy szám Josh Norman mozdulata.

A Washington Redskins cornerbackje úgy szökken át egy videón a bika fölött, mintha csak a kerítésen kellene átlendülnie. A bátorság mellett hihetetlen rugókkal rendelkezik a 2015-ben az NFL 11. legjobb játékosának választott játékos.

A 31 éves gyorsvonat egyébként ilyenekre képes, ha épp nem Pamplonában pattog.

Borítókép: AFP/Jaime Reina