promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Trump Twitteren-üzent: mint a villám, történelmet írt – fotók, videó
Borítókép:  Donald Trump és Észak-Korea vagyis Kim Dzsongun nagy találkozása (AFP/Brendan Smialowski)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hivatalban lévő amerikai elnök itt még nem járt, így Donald Trump lett az első, aki a kommunizmus mai fellegvárába, Észak-Koreába lépett. Az előzménye a találkozónak, hogy Trump Twitteren üzent, Kim Dzsongunt látni szeretné. Jó barátok. 

Kim Dzsongun, Észak-Korea népvezére meghívta az országába Donald Trump amerikai elnököt, ha már az ősi ellenség vezére ott járt néhány lépésre. Trump pedig el is fogadta a meghívást és átlépett a határon a demilitarizált övezetből, így

az Egyesült Államok első emberei közül az első lett, aki a kommunizmus szellemét kitartóan őrző távol-keleti országban megjelent. 

De hogyan került egyáltalán a határ közelébe Trump? Mint a villám, hiszen Twitteren hozott össze egy hipergyors találkozót Kim Dzsongunnal, ebből aztán az lett, hogy egy órát egymás társaságban töltöttek. A téma többek között a fél világot rettegésben tartó észak-koreai atomprogram volt, amelyről a tárgyalások is elakadtak korábban a két fél között.

Nagy egyetértésben úgy döntöttek, tárgyalnak tovább az atomprogramról. 

Kim egyébként állítása szerint megörült annak, hogy újra látta Trumpot, legalábbis azt mondta neki, kifejezve a meglepetését, hogy itt a határon jöttek most össze. Donald Trump szerint ők ketten jó barátok, annyira, hogy Kimet a Fehér Házban szeretné vendégül látni, és

külön megköszönte, hogy a Twitternek köszönhetően jött össze a találkozás.  

Néhány szó erejéig Mun Dzsein dél-koreiai elnök is csatlakozott a nagy duóhoz. (lásd előző képünkön). 

Fotók: AFP
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás