promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Új-Zéland gyermekszegénységgel és mentális betegségekkel küzd
Borítókép:  Új-Zélandon gyermekszegénység az egyik legfontosabb megoldandó probléma a kormány számára (AFP/Peter Amend)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Drámai adatok vezettek forradalmi változásokhoz a nyugati világ legkeletibb országában, Új-Zélandon. A szigetország eddigi legfiatalabb miniszterelnöke eddig még nem látott költségvetést jelentett be. 

A szegénység és a mentális betegségek nem egy országot és térséget sújtanak szerte a világban, utóbbi népbetegségnek számít évtizedek óta, a szegénység és kiszolgáltatottság pedig drámaian terjed. Ha arra kellett volna tippelnünk, melyik ország lesz az első, amely elsőszámú megoldandó feladatként kezeli mindezeket,

biztosan nem Új-Zélandra tippeltünk volna.

Mégis az óceániai szigetország döntött úgy először, hogy a mentális betegségek és a szegénység elleni küzdelemre szánja a legtöbbet a költségvetéséből. 

A 38 éves politikusasszony, Jacinda Ardern – az ország történetének legfiatalabb minisztelnöke – néhány napja jelentette be a forradalmi változásokat a Sokszínű Vidék összeállítása alapján. A kormányprogramban megelőzik a gazdasági célokat a fenti feladatok, a figyelem középpontjában az öngyilkosságok magas száma és a gyermekszegénység áll.

A nyugati világ legkeletibb országában ugyanis a legmagasabb a tinédzserek és a fiatalok között az öngyilkosságok száma. 

Négy év alatt közel két milliárd dollárral többet költenek ezért a mentális egészségre, tíz év alatt pedig igyekeznek hatékonyan csökkenteni a szegény gyerekek és családok számát, többek között szociális bérlakások építésével. Jelenleg 180 ezer gyermek él szegénységben Új-Zélandon. 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás