promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra kilőhető az elefánt a legnagyobb populációval bíró országban
Borítókép:  AFP/Monirul Bhuyian
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elefánt vadászat megint elterjedhet a dél-afrikai Botswanában, ahol öt éven át tiltott volt ez a szórakozás, melyre most inkább vadgazdálkodásként tekintenek. Mostanra viszont megnőtt a populáció, és egyre többször támadt emberre az állat. Ráadásul közeleg a választás.

Afrika legnagyobb elefánt populációja Botswanában él, mintegy 135 ezer állatot tartanak számon. Egyes felmérések szerint akár a 160 ezret is elérheti a számuk. Szabadon járnak-kelnek az országban. Jelentős számuk annak is köszönhető, hogy az ország kormánya öt évvel ezelőtt betiltotta az állatok vadászatát az országban. Persze az orvvadászok így is kilőttek pár tucat állatot. 

A vezetés most felülbírálta korábbi döntését, így újra ki lehet lőni az elefántokat. Az állatvédők felháborodva tiltakoznak.

A vadászati tilalom feloldását a Botswanai Demokrata Párt kezdeményezte, ugyanis egyes vidékeken rendkívül elszaporodtak az elefántok, és folyamatosan veszélyeztetik a környékbeli emberek biztonságát, illetve a mezőgazdasági termelést.

A kormány nagy valószínűség szerint azért hozta ezt a döntést, hogy jelezze az embereknek, számíthat a kormányzópártra az ősszel esedékes választás után is.

Afrika teljes elefántállománya az elmúlt tíz évben a Guardian összesítése szerint mintegy 111 ezer egyeddel csökkent. Most nagyjából 415 ezer állat élhet a kontinensen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás