promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyar cégvezető kiszúrt egy hibát az IKEA rendszerében – tökéletes választ kapott
Borítókép:  SERGE ATTAL / ONLY FRANCE
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kóta Péter, a Fleet X alapítója és vezérigazgatója felfedezett egy hibát az IKEA rendszerében. Jelezte a cégnek a rés meglétét, pénzjutalmat kapott érte.

Kóta Péter a Fleet X alapítója és vezérigazgatója. (A Fleet X egyébként egy autóbérlés-kezelő szoftver, applikáció.) A magyar cégvezető Linkedin-profilján számolt be arról, hogy pár hónappal ezelőtt felfedezett egy biztonsági rést az IKEA rendszerében. 

„Ez a hiba az üzletekben kihelyezett gépeken volt kihasználható. Hozzáférést kaptam az üzlet teljes belső hálózatához, ahol rengeteg szenzitív információt, illetve belső anyagot osztottak meg a dolgozók egymással”

– írta le a történteket Kóta. Ugyannakor megjegyzi, a Telekom és BKK esetek után, nem volt benne biztos, hogy jó ötlet jelenteni a hibát.

„Viszont találtam egy Jószándékú észrevétel linket az IKEA honlapján, s ezen keresztel megtettem a bejelentést, bízva a legjobbakban”

– tette hozzá.

Hamar választ kapott Kóta. A világhírű svéd cég megköszönte neki, hogy jelentette a hibát, amit pár napon belül javítottak, egyúttal 250 dollár pénzjutalomban részesített Kótát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás