promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Emberré válnának az árva gorillák
Borítókép:  Facebook
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Orvvadászok miatt lettek árvák azok a gorillák, akik szeretik utánozni a gondozóikat, ezért állnak két lábra. Szinte a születésük óta emberek nevelik őket Kongó nemzeti parkjában, ahol viszont a vadőröket is nagy számban irtják.  

Mi tagadás, elég vagányan állt be ez a két gorilla a vadőrrel egy szelfire Kongóban. Az embernek persze az is lehet az érzése a képet látva, hogy most jött ki ez a csapat az edzőteremből, de az is, éppen a kocsmában jártak hármasban,

hiszen egy kicsit azért furcsán tartják magukat. 

Mint a BBC cikkéből kiderült, a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Parkban ez az úriember viseli gondjukat szinte a születésük óta. A szüleiket több mint tíz éve orvvadászak ölték meg, így aztán a gondozóik lettek a nevelőik, őket utánozzák. Ezért is állnak két lábra, mintha az emberré válás folyamatát mutatnák. Igaz, ez a park vezetőségét is meglepte. 

A Nemzeti Parkban és környékén ugyanakkor nemcsak gorilllának, vadőrnek lenni is igen veszélyes.

A Virunga Nemzeti Parkban tavaly öt vadőrt gyilkoltak meg, az elmúlt huszonhárom évben pedig 130-at.

A Kongó Demokratikus Köztársaságról tudni kell, hogy nem annyira a demokráciáról híres: a kormányerők és fegyveres csapatok közötti véres konfiktusok a hétköznapok részei, a fegyveres csapatok egy része pedig éppen a nemzeti parkban tanyázik. És előszeretttel vadászik illegálisan gorillákra. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás