promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Unta a turistaparadicsomot egy osztrák férfi, visszament a börtönbe
Borítókép:  AFP/Ronald Wittek
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Annak idején fél évet kellett volna még lehúznia a börtönben egy osztrák férfinak, de nem bírta ki. Tíz évet élt az egyik turistaparadicsomban, de ezt sem bírta tovább, és úgy döntött: akkor inkább mégis a börtön. 

Visszatért a börtönbe egy osztrák férfi, aki 10 és fél éve megszökött egy Bécs melletti fegyintézetből, és azóta Tenerife szigetén élt. A 64 éves alsó-ausztriai férfi szombaton késő este,

két bőrönddel a kezében jelentkezett az osztrák rendőrségnél

a salzburgi pályaudvaron, bejelentve, hogy hajdan megszökött a börtönből, több mint tíz évet töltött a Kanári-szigeteken, de most vissza akar térni Ausztriába, és nemrég szállt le a müncheni repülőtéren. Visszatérését azzal indokolta a rendőröknek, hogy a Spanyolországhoz tartozó Tenerife „már nem a régi”, és egyébként is elég időt töltött ott.

[[ciki1]]
A rendőrségen utánajártak, hogy igaz-e a történet, amit előadott, és bebizonyosodott, hogy az illető valóban megszökött 2008 decemberében a Bécstől délre fekvő Schwarzau am Steinfeld-i börtönből, ahol

még fél év volt hátra a büntetéséből.

Egyelőre fogdába helyezték Salzburgban. Attól nem kell tartania, hogy pótlólagos szabadságvesztéssel sújtják, mert Ausztriában nem számít bűncselekménynek a szökés a börtönből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás