promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyarok is nekivágtak a sarkvidéknek kutyaszánnal
Borítókép:  Sielok.hu
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Varga Dávid és Kitlinska Anna 92 ország 2183 jelentkezője közül került ki mint résztvevő, így extrém körülmények között elindulhattak a Fjällräven Polar nevű sarkvidéki, kutyaszános túrán.

Varga Dávid pályázata a sarkvidéki kutyaszános túrára az összes nevező közül a harmadik legnépszerűbb lett a névadó svéd cég közleménye szerint.

A 300 kilométeres túrának 18 társával és 200 szánhúzó kutyával április 8-án vághatott neki. 

A Fjällräven adta a túrázóknak a felszerelést, a kutyákat és a felkészítésben is segédkezett. Először is kétnapos stockholmi tréningen mutatták meg, hogyan kell szélsőséges hidegben viselkedni.

„A tréning nem csak abban nyújtott segítséget, hogy megismerjük egymást a túra előtt, megtanuljuk a felszerelés helyes használatát és a sarkköri viszonyokhoz való alkalmazkodást, hanem lélekben is felkészített az útra. Sikerült csapattá válnunk, és felismernünk azokat a tulajdonságainkat, amelyek segítenek majd nekünk az extrém helyzetek kezelésében”

– mondta Kitlinska Anna.  

Útjuk a norvég Signaldalen völgyből indult és a svéd Väkkäräjärviig tartott. A főzésről, az ivóvízről és a szánhúzó kutyák ellátásáról is a résztvevőknek kellett gondoskodni.

Közben 100 kilós felszereléssel kellett napi 60 kilométereket megtenniük. 

„A Fjällräven Polar egy hihetetlen kaland, és egyben hatalmas kihívás is mindannyiunknak, hiszen a sarkköri körülmények és a fizikai terhelés mellett a civilizációtól való teljes elszakadásra is fel kellett készülnünk” – mondta Varga Dávid. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás