promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy vagyonért kelt el a postagalambok Lewis Hamiltonja
Borítókép:  Nine Pickle
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Armando, a belgiumi postagalamb nyugdíj előtt áll, de szenzációsan navigál és a szárnyerőssége is messze átlagon felüli. Nem véletlenül kapta a becenevét Lewis Hamiltonról, vagyis a Forma–1 egyik legnagyobb sztárjáról. Az ára is egy világbajnokhoz méltó, és ez hatalmas világcsúcs a postagalambok között. 

Világrekordnak számító 1,25 millió euróért, vagyis közel 400 millió forintért kelt el az Armando nevű postagalamb Belgiumban. A kéthetes online aukción az egyik potenciális vevő folyton 100 ezer euróval növelte az ajánlatát,

a később befutó kínaiak viszont erre mindig rátettek még 2 ezer eurót.

Így jött ki a hatalmas összeg, ami az eddigi legnagyobb összeg (400 ezer euró) több mint háromszorosa. Erre a Guardian nyomán a Sokszínű Vidék figyelt fel itthon. Eddigi gazdája, a 63 éves Joël Verschoot szerint galambja bajnoknak született, de sosem hitte volna, hogy ennyit hajlandó érte valaki kifizetni.

Armando 2017-ben és 2018-ban Belgium legjobb versenygalambja volt,

tavaly az Európa-bajnokságot is megnyerte. Most ötéves és a nyugdíjra készül, de továbbra is rendkívüli irányérzékkel és szárnyerősséggel rendelkezik, ezért úgy becézik: a galambok Lewis Hamiltonja. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás