Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Hajdú-Bihar megye
Zupkó Tamás
+36 70 4084805
zupythomas [kukac] gmail.com

Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Melles Maximillián
+36 30 4753880
maxi@promotions.hu

Szerkesztők
amarus@promotions.hu
pepe@promotions.hu

Vészhelyzetben derült ki, hogy 20 éve nincs engedélye a pilótának

Színes

Promotions - 2019.03.15. 18:21

Véletlenül derült ki vészhelyzetben, hogy a repülőt irányító első tisztnek fogalma sem volt arról, hogy mi áll a cég légi üzemeltetési szabályzatában. Két évtizednyi fizetését is vissza kell adnia a kirúgása után, kamatostul. A kapitány mentette meg a helyzetet.

Húsz évig repült érvényes céges szakszolgálati engedély nélkül a South African Airways első tisztje – olvasható a turizmus.com cikkében, a cég sajtóközleménye alapján. 

William C. 15.700 órát repült az utóbbi 20 évben,

és nagy valószínűséggel még tovább is folytathatta volna a munkáját, hogy ha egy közelmúltbeli járat során ki nem derül ennek a vállalati vizsgának és az ismereteknek  a hiánya. Történt ugyanis, hogy az SA-260 számú Johannesburg-Frankfurt járata az útvonalon Svájc felett a hátszél miatt komolyabb sebességnövekedést ért el, melyet a gép automatikus irányítása - helyesen – veszélyhelyzetnek minősített, és az éppen akkor

a repülőt irányító első tisztnek fogalma sem volt arról, hogy erre az esetre mi áll a cég légi üzemeltetési szabályzatában.

A kapitányi beavatkozás ugyan megelőzte a bajt, de a visszaérkezés utáni parancsnoki jelentést követően a repülési igazgató által elrendelt vizsgálat kiderítette a 20 éve fennálló hiányosságot. Ezért azonnal felfüggesztették állásából az 1994 óta repülő első tisztet, és a fegyelmi bizottság határozatában

kötelezte az elmúlt 20 évben felvett illetményének, valamint kamatainak a visszafizetésére.

A csalással vádolt pilóta viszont nem hajlandó fizetni. Beperelte a céget, mondván, az elmúlt években nem volt panasz a munkájára. Amit szívesen folytatna. 

Borítókép: Live and Let's Fly

Vissza a főoldalra.
Na, így kell lenyúlni egy fiúbandát!