promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Golyóálló monitor, ami egy találatot követően is működik
Borítókép:  msi.com
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A gyártó igazán sajnálja a dolgot, cserébe kárpótolni kívánja azt a férfit, akinek a monitora egy lövöldözés során az egyik eltévedt lövedék útját állta, megmentve ezzel tulajdonosa testi épségét. Nem biztos, hogy szükség lesz rá, ugyanis a képernyő továbbra is működőképes. 

Csütörtök éjjelén történt az eset a kaliforniai Fresno városában. Eric Gan éppen aludt albérletében, amikor hangos zajra és lövésekre ébredt. Egy szempillantás alatt egy lövöldözés közvetlen szemtanúja lett, melynek során az utca felől öt céltévesztett lövedék csapódott be barátja, illetve az ő szobájának falán és ablakán keresztül.

A ház egyik falán áthatoló lövedéknek pont a srác MSI Optix gaming monitorja állta útját, melynek során a lövedék belefúródott a monitor hátuljába, megakadályozva azt, hogy a tőle alig egy méterre ágyában fekvő Gan-t véletlenül eltalálja.

A lövöldözést azonban nem csak Gan élte túl, hanem meglepő módon, az esztétikai roncsolódást leszámítva, a monitornak sem lett komolyabb baja, és most is úgy működik, mint fénykorában.

„Még most is a sokk hatása alatt vagyok

˜– nyilatkozta a Gan. –

Az én hazámban nem viselhetnek csak úgy fegyvert az emberek, mivel a mi fegyvertartási törvényünk nagyon szigorú. Mindazonáltal kicsit megkönnyebbültem, mert ez a monitor nem egy olcsó darab”

Gan feltöltötte az esetről készült képeket a Twitter oldalára, amellyel nem csak sok követőt és like-ot szerzett magának, de maga az MSI is felfigyelt a történtekre. A gyártó látván az eset marketing potenciálját, egy ajándék monitort ajánlott fel Gan-nak, illetve további MSI termékeket is odaígért a történteket egy karcolás nélkül megúszó maláj srácnak.

A rendőrség elmondása szerint a lövöldözés egy, az utca túloldalán tartott buliban alakult ki, azonban szerencsés módon senki nem sérült meg az esetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás