promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendhagyó kollekcióval jelentkezik az IKEA
Borítókép:  Architectural Digest
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kedvenc svéd boltunk, ahová csak teamécsesért megyünk, de két nagy kék szatyorral távozunk, ismét gondolt egy nagyot. Az afrikai kutúrát és hagyományokat választotta inspirációul legújabb bútorai és lakásdekorációs termékei megalkotásához.

Az ÖVERALLT sorozatot a dél-afrikai Fokvárosban zajló Design Indaba fesztiválon mutatták be nemrégiben.

A svéd lakberendezési óriás két évvel ezelőtt fogott össze egy maroknyi kreatív szakemberrel, akik öt afrikai országból érkeztek. Van köztük kenyai dizájner, szenegáli divattervező és dél-afrikai textiltervező is.

„Az IKEA munkatársait rendkívül érdekelte, hogy mi zajlik most Afrika kreatív életében, hogy mi most Afrika. Segítséget kértek abban, hogy megtaláljanak néhány nagy afrikai népet, akik még leginkább reprezentálják az afrikai szellemiséget.”

– mondta Ravi Naidoo, a Design Indaba alapítója.

A tervezők a kollekciót a vidám és a befogadó jelzőkkel írják le, és darabjai közt az étkészletektől a székeken és asztalokon át a párnákig és tárolódobozokig, mindent megtalálunk.

A Naeem Biviji és Bethan Rayner tervezők által vezetett Studio Propolis olyan termékeket hozott létre, amelyek a hasznosság szellemében, rugalmas főzési és étkezési célokra lettek tervezve. Ezek közé tartozik egy egymásba illeszthető szék és pad és egy olyan öntöttvas tál, ami serpenyőként is használható.


Bibi Seck szenegáli dizájner olyan hintaszéket és lábtartót alkotott, ami arra emlékeztette, hogy milyen volt az édesanyja dakari kertjében ücsörögni.

A juta szőnyegek és táskák egyiptomi alkotók keze munkáját dicsérik, a takarókat és egyéb textíliákat pedig a johannesburgi városkép és az elefántok ihlették.

Mindegyiket az IKEA házi tervezőivel közösen véglegesítették, így az afrikai hagyományokkal tökéletesen kereszteződik a skandináv letisztultság. Ennek köszönhetően ezek a csodálatos rurális minták és anyagok, bármilyen térbe könnyedén beilleszthetőek és azonnal a lakás díszévé válhatnak.

Az ÖVERALLT kollekció májustól lesz elérhető az IKEA áruházak polcain, és nagyjából 1500-21000 Ft között mozog majd az áruk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás