promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kutyát mentettek ki a folyóból, farkas lett belőle
Borítókép:  Eestimaa Loomakaitse Liit
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Észtországban munkások húzták ki a fagyos folyóból a kutyának látszó farkast. A víz hőmérsékletével együtt a vérnyomása is elég alacsony volt, ezért volt olyan nyugodt, de az állatorvosok leleplezték. És azt ismerik, hogy tavaly Kínában egy önmagát kutyának kiadó medve bukott le? 

Van néhány jó magyar vicc azzal kapcsolatban, hogy kiből mi lesz a jótündér hatására, ha átússza a folyót, de ezek nemigen szalonképesek. Az viszont egyáltalán nem vicc, ami Észtországban történt a BBC-re hivatkozó Sokszínű Vidék beszámolója szerint.  

Jószívű észt munkások mentettek ki

egy kutyának hitt állatot a jég csapdájából a fagyos Pamu folyóban,

amelynek a duzzasztógátjánál dolgoztak. Miután utat törtek a jégben az állatig, valahogy kiemelték őt és egy közeli állatorvosi klinikára vitték.

Itt derült ki, hogy valójában egy körülbelül egyéves farkassal volt dolguk, a portál szerint. A farkasnak rendkívül alacsony volt a vérnyomása, amikor megérkeztek a rendelőbe, ami magyarázatot ad arra, hogy miért volt ilyen barátságos az emberekkel, akik a kocsiba tették őt.

Az egyik munkás arról beszélt, fel kellett vinniük őt egy dombon, de elég nehéz volt, de nyugodtan viselkedett, a munkás lábain aludt.

Amint meg akartam mozdulni, egy pillanatra felemelte a fejét.

Miután az állatorvosok rájöttek, hogy egy farkast kell ellátniuk, rögtön ketrecbe rakták a kezelés erejéig, mert félő volt, hogy amint jobban lesz, veszélyessé válik. Egy nap alatt meg is gyógyult, GPS-nyomkövetővel látták el és már vissza is engedték a vadonba.

A magyar portál az eset kapcsán felevenít egy tavalyi kínai történetet, amelynek főszereplője egy medvefejű kiskutya, akiből medve lett.  Su Yun még 2016-ban vitt haza nyaralásból egy kiskutyust. Azonnal a család kedvence lett, más kérdés, hogy napi egy doboz gyümölcsöt és két zacskó tésztát fogyasztott a kicsike.

Aztán egyéves korára 82 kilós lett, ketrecbe zárták és egyre jobban féltek tőle,

Su Yun kihívta a hivatali tisztviselőket. Innentől kezdve – mint a régi orosz viccben – papírja volt róla, hogy medve, tehát tényleg medve lett. Mégpedig egy kétméteres veszélyeztetett fekete medve.  

Több hasonló esettről is tud a portál. Szintén tavaly történt, hogy egy nő úgy gondolta, japán spitz kölyköt vásárolt. Abból meg „hirtelen” róka lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás